Заплатите на медиците в болницата в Ловеч ще бъдат изплатени,

...
Заплатите на медиците в болницата в Ловеч ще бъдат изплатени,
Коментари Харесай

Здравният министър: Заплатите на медиците в болницата в Ловеч ще бъдат изплатени

Заплатите на медиците в болничното заведение в Ловеч ще бъдат изплатени, заяви персонално в МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров.

Спасяването на болничното заведение става допустимо след договаряния на заместник-министър Мирослав Ненков и заместник-министър Лидия Нейчева да бъдат вдигнати запорите върху сметките на болничното заведение, изясни министър Петров.

На болничното заведение в Ловеч ще бъде възложен заем от софийската болница УМБАЛ "Св. Иван Рилски ", заяви министърът.

По заслуги на зам.-министър Нейчева пък е контрактувано подаяние на медикаменти. Намерен е и магистър-фармацевт, с цел да проработи незабавно болничната аптека.

Болница "Проф. доктор Параскев Стоянов " ще може да изтегли банков заем с контрактувани преференциални лихви. "Бъдете виновни, дайте всичко от себе си. Нуждаем се от вашата поддръжка ", призово медицинските служащи проф. Петров. Министърът беше безапелационен, че към този момент ще се следи всяка стотинка и всички контракти ще бъдат преразгледани. Ще се преглеждат и разноските на лечебното заведение. Министър Петров съобщи, че това е прецедентен случай на губеща офталмология - в Ловеч тя е на загуба с 30 000 лв..

На срещата участваха също и регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски и прокуристът на болничното заведение доктор Георги Васев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР