Заплатите на IT специалистите у нас са в изключително широки

...
Заплатите на IT специалистите у нас са в изключително широки
Коментари Харесай

Кой колко получава - заплатите в IT сектора през 2023 година

Заплатите на IT експертите у нас са в извънредно необятни граници. Това демонстрират данните от обявите в профилирания Job Board за IT експерти.. Възнагражденията в него варират от 800 лева до впечатляващите 20 000 лв.. Разликата се дължи на другите равнища на експертите – от такива без опит, до ръководители на екипи, както и на разнообразието от подсегменти в сектора, разясняват от компанията DEV.BG.

За пръв път DEV.BG разгласява агрегирани данни за равнищата на заплащане в бранша, които са изчислени на база оповестените работни позиции със заплата. Проучването отразява равнищата на възнаграждение през 2023 година и единствено по оповестени от фирмите действително отворени позиции. Посочените суми са чисти в лв. към октомври 2023 година, т.е. при смяна на оптималния застрахователен предел тези стойности подлежат на промени.

Наблюденията сочат, че от време на време фирмите, чийто разгласи съдържат информация за възнаграждението, са и тези, които оферират по-високи заплати. Това значи, че междинните стойности в изследването може...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР