Заплашеният с убийство прокурор е Ангел Кънев, съобщи NOVA. Предполага

...
Заплашеният с убийство прокурор е Ангел Кънев, съобщи NOVA. Предполага
Коментари Харесай

Ангел Кънев е заплашеният с убийство прокурор

Заплашеният с ликвидиране прокурор е Ангел Кънев, заяви NOVA. Предполага се, че някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи е създател на опасността.

Кънев е наблюдаващ по делата на Васил Божков и поради това от предходната година е с назначена защита. Тогава беше открито, че близки до Божков го наблюдават и бяха снимали по какъв начин влиза в постройката на Национална агенция за приходите.

Кънев е работил по случаи с огромен публичен и веществен интерес като разследванията и против братя Бобокови, Миню Стайков.

Година по-рано прокурорът стана обект на инспекция, откакто стана ясно, че е купувал парцели от компании, които са свързани с директни съперници на Миню Стайков. От държавното обвиняване обаче оповестиха, че Кънев не е познавал притежателите, напомни бТВ.

От Министерството на правораздаването приканиха казусът с патрона в плик да не се политизира. Зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев съобщи пред публицисти, че се надява да не се злоупотребява с него и да се употребява за някакви цели.

Припомняме, че на 06.04.2022 година на ул. " Черковна " в София в служебния кабинет на магистрата е открито съществуването на книжен плик, адресиран персонално до прокурора, без посочен адресант. В плика са открити патрон и няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи, измежду които " кръв " и " осведомен ", както и името на непозната страна и болнично заведение в столицата.

Тази заран стана известно, че Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане по постъпилия сигнал за системно следене и закана с ликвидиране на магистрат от Специализирана прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР