Заплахата за безопасната работа на Запорожката АЕЦ в Енергодар остава.

...
Заплахата за безопасната работа на Запорожката АЕЦ в Енергодар остава.
Коментари Харесай

Работата на АЕЦ Запорожие е с риск от нарушения на радиационната безопасност

Заплахата за безвредната работа на Запорожката АЕЦ в Енергодар остава. Централата продължава да е окупирана от съветски войски. Работата на АЕЦ-а е с риск от нарушавания на радиационната сигурност, заяви тази заран компанията Енергоатом в пост в обществените мрежи, съобщи BG ON AIR.

" Украинският личен състав на станцията продължава да работи и поставя всички старания за обезпечаване на нуклеарна и радиационна сигурност, както и работи за премахване на следствията от повредите. Атомната електроцентрала към момента е окупирана и следена от съветската войска. Предвид обстоятелството, че е невероятно да се плануват дейностите на нашествениците, опасността за физическата сигурност на станцията остава ", се споделя в известието.

Все още съществуват опасности от приключване на водород и разпространяване на радиоактивни субстанции, а рискът от пожар е висок, допълват от компанията. Запорожката АЕЦ работи с риск от нарушение на разпоредбите за радиационна и пожарна сигурност.

Според Eнергоатом азотно-кислородната станция, комбинираната спомагателна постройка и помпената станция за битови отпадни води са били съществено развалени по време на обстрела предходната седмица. Обстрелвана е и пожарната, която се намира отвън територията на АЕЦ и е предопределена да я защищава от пожари и да ги гаси при пораждане на изключителни обстановки, осведоми БГНЕС.

На 13 август Запорожката АЕЦ, която се намира в Енергодар (Запорожка област), беше обстрелвана. Според служителя на станцията най-лошият сюжет за развиването на събитията в АЕЦ е разрушаването на електропроводите, които свързват оборудването с енергийната система на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР