Заплахата от по-широк конфликт в Близкия изток тласна инвеститорите на

...
Заплахата от по-широк конфликт в Близкия изток тласна инвеститорите на
Коментари Харесай

Nasdaq завърши седмицата на червено. Златото поскъпна с 5,3% за 5 дни

Заплахата от по-широк спор в Близкия изток тласна вложителите на Уолстрийт към активи-убежища като държавните облигации на Съединени американски щати, златото и акциите на фирмите за комунални услуги, до момента в който растящите цени на петрола покачиха енергийните акции.

В петък софтуерните акции и тези на фирмите, които зависят от дискреционните разноски, в това число казина, круизни линии и приложения за запознанства, паднаха.

Технологичният Nasdaq Composite загуби 1,2%, S&P 500 спадна с 0,5%, а Dow Jones Industrial Average, подсилен от растежа на UnitedHealth Group, Chevron и JPMorgan Chase, добави 0,1%, или към 39 пункта, обобщава The Wall Street Journal.

Индексите S&P 500 и Dow съумяха да завършат седмицата с покачване, до момента в който фокусираният върху технологиите Nasdaq означи лек спад.

Очакваната израелска сухопътна инвазия в Газа, ориентирана към свалянето на Хамас, провокира безпокойствие измежду вложителите, че войната може да ескалира и да притегли съдружника на Хамас Иран, което да докара до по-строги наказания върху износа на ирански нефт и да увеличи цените на силата, разяснява Ирен Тункел, основен пълководец за фондовите пазари в Съединени американски щати в BCA Research, представена от WSJ.

Фючърсите на суровия нефт Брент, световният бенчмарк, записаха най-голямото си на ден покачване от април, покачвайки се с 5,7% до 90,89 $ за барел.

На този декор акциите на APA и Marathon Oil се покачиха надлежно с 5,2% и 4,8%. Diamondback Energy, която прави сондажи в Западен Тексас, се повиши с 2,6% до нов връх за всички времена.

Доходността на държавните облигации, която в последно време се повишава, тласкайки акциите надолу, се намали в петък, като тази на референтните 10-годишни съкровищни бонове понижа до 4,628% - спад от 4,71% в четвъртък. Доходността пада с повишаването на цените на облигациите.

Фючърсите на златото се покачиха с 97,20 $ за тройунция, или 3,1%, с цел да затворят на 1 927,40 $ в петък - най-голямото на ден нарастване в долари след Covid-19 локдауна през април 2020 година Златото нарастна с 5,3% през седмицата, най-голямото му повишаване след банковия колапс в Съединени американски щати през март.

Секторът на фирмите за комунални услуги в S&P 500 се увеличи с 1,1% в петък и с 3,6% за седмицата, само че макар този поврат, той е надолу с над 16% тази година.

Основните борсови показатели се търгуваха нагоре при започване на деня, след мощните финансови данни на JPMorgan, Wells Fargo и Citigroup, които общо регистрираха над 22 милиарда $ облаги за третото тримесечие на 2023 година Трейдърите също по този начин приветстваха мненията на член на Федералния запас, който сподели, че не вижда нужда разноските по заеми да бъдат в допълнение повишавани.

„ Дезинфлацията е в ход. Икономическата интензивност е устойчива. Пазарите на труда са в по-добър баланс “, сподели Патрик Харкър, президент на Федералната аварийна банка на Филаделфия, пред комерсиалната камара на щата Делауеър. „ Вярвам, че сме в точката, в която можем да задържим лихвите там, където са. “

Акциите започнаха да се намаляват, откакто данните за потребителското въодушевление на Университета на Мичиган за октомври не оправдаха упованията на анализаторите.

В Европа и Азия пазарите бяха смесени. Лондонският FTSE 100 добави 0,3%, а Stoxx Europe 600 се увеличи с 0,1%. Японският Nikkei 225 и Shanghai composite изгубиха по към 0,6%, до момента в който Hang Seng в Хонконг падна с 2,3%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР