Заплахата от новата партия на политическия небосклон, зад която стои

...
Заплахата от новата партия на политическия небосклон, зад която стои
Коментари Харесай

ПАНИКА: Румен Радев разбива сглобката с „Трети март”

Заплахата от новата партия на политическия хоризонт, зад която стои Румен Радев, става все по-реална за съперниците му от сглобката. С ловкост президентът събра за броени седмици 10 000 подписа, сякаш за референдум дали Трети март да остане народен празник на България, макар че това към този момент е записано и в новата Конституция, твърди „ Уикенд ”.

Събра ги съдружие „ Трети март ”, за което е общоизвестно, че ще се трансформира в новата президентска партия. Само с тези парафи Радев си обезпечи автоматизирана и светкавична регистрация в съда, в минутата, когато реши да трансформира организацията в публична политическа мощ, разясняват пред „ Уикенд ” политолози.

Това личи и от друга неочаквана концепция на групировката, целяща президентът да притегли на своя страна дребните партии, които получават дотация от страната със извоюван 1% от гласовете на гласоподавателите, само че действително са отвън Народното събрание, макар че въпреки всичко имат електорална поддръжка. Наскоро от „ Трети март ” поканили всички „ дребни ” обединения също да се причислят към подписката за опазване на 3 март като народен празник.

По този метод президентът желал кръжецът към него да се разшири и да трансформира партията си в мастит политически индивид. Като президент Румен Радев няма право да застава отпред на партия, по тази причина и сега течала трескава селекция какъв да е аватарът, който ще управлява „ Трети март ” от името на президента.

Реклама

Говори се, че устатата Мая Манолова, която действително инициира събирането на подписите, с цел да се умилква към Радев, сама се предложила да оглави групировката, щом стане партия. На президентът обаче му трябвал по едно и също време неоцапан от партийни превъплъщения човек и в същото време извънредно правилен нему.

Затова и погледът му попаднал на съветника му и някогашен министър Крум Зарков, описаха осведомени с президентските кроежи. Към Радев се причислиха леви някогашни депутати и недоволни от политиката на Корнелия Нинова като Георги Кадиев, Весела Лечева и Мая Манолова, както и хора от инициативния комитет, който го издигна за държавен глава – доктор Цветеслава Гълъбова, правилният длъжностен министър председател Гълъб Донев и министри от кабинетите му, звездата на лявото в столицата Ваня Григорова, както и разкаялата се последователка на Стефан Янев  – някогашният районен министър Виолета Комитова, която решила да откри кей в „ Трети март ”. Около президента гравитират и актуалните червени евродепутати Петър Витанов и Елена Йончева.

Според осведомени партията щяла да направи дебюта си за европейските избори следващата година, които за всяка прохождаща групировка са в действителност действителен тест за електоралната поддръжка. Същият способ приложи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, като през 2007 година изпрати партията си за пръв път на избори когато се гласуваше за Европарламент.

С тази концепция като втори Бойко Борисов щял да работи и президентът, защото откакто към този момент има нужните подписи да сътвори партия, му оставало единствено да открие най-подходящото лице, което да я оглави за неговото „ Мъпет шоу ”.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР