Запитан дали Путин би могъл да работи с кандидата на

...
Запитан дали Путин би могъл да работи с кандидата на
Коментари Харесай

Дмитрий Песков пред NBC News: Путин иска US президент, който е по-конструктивен към Русия

Запитан дали Путин би могъл да работи с претендента на републиканците, някогашния президент Доналд Тръмп, Дмитрий Песков съобщи, че Путин би бил подготвен да работи с " всеки, който ще разбере, че оттук насетне би трябвало да бъде по-внимателен с Русия и би трябвало да се преценява с нейните опасения ".

По време на мандата си Тръмп даде висока оценка на лидерския жанр на Путин и беше упрекван, че се подмазва на съветския водач. Неотдавна той съобщи, че прави оценка похвалите от страна на Путин за проекта му да позволи войната в Украйна в границите на 24 часа, в случай че бъде избран отново.

Песков не разяснява дали президентът Джо Байдън би се вписал в този лист, нито загатна Тръмп по име. Той обаче сложи под въпрос изказванието на Тръмп, че ще постави завършек на войната за един ден, като съобщи, че тя е " прекомерно комплицирана ", с цел да бъде решена толкоз елементарно.

Песков също по този начин упрекна Съединени американски щати и Запада, че излишно удължават войната в Украйна и че изпращат на Киев спорни послания по отношение на поддръжката, която ще получи.

Той упрекна Вашингтон, че е хвърлил милиарди долари на данъкоплатците " напразно ", като е дал военна и финансова помощ на Киев - нещо, което съгласно него не е съумяло да реализира доста на бойното поле.

" Трябва да разберете своята отговорност за това. Вие удължавате този спор ", сподели Песков.

Русия, която нахлу в по-малката си съседка на 24 февруари предходната година и продължи да анексира нелегално райони в източната част на страната, в началото претърпя изненадващи загуби на бойното поле, защото украинците се сплотиха, с цел да защитят родината си, а Западът се сплоти, с цел да отблъсне силите на Путин.

Напоследък обаче войната се оказа в задънена улица и Киев трябваше да се бори за обезпечаване на жизненоважна поддръжка на фона на възходящите различия сред американските и европейските законодатели по отношение на това какъв брой дълго съдружниците на Украйна могат да поддържат доставките на помощ.

Посещението на президента Володимир Зеленски във Вашингтон в последната минута по-рано тази седмица не съумя да обезпечи нов пакет от 61 милиарда $.

" Вие им казвате - вървете и умрете ", сподели Песков по адрес на Съединени американски щати. " Не се тормозете, ние ще ви дадем задоволително пари и задоволително въоръжение, само че вие би трябвало да вървите и да умрете. И вие доста добре знаете, че те не могат да завоюват. "

Песков предизвести, че светът е " по-малко безвреден, в сравнение с беше " преди разговорът сред Вашингтон и Москва да спре след нашествието, която Кремъл назовава своя " специфична военна интервенция " в Украйна. Русия криминализира всичко, което се възприема от управляващите като рецензия на въоръжените сили, в това число и наричането на нашествието " война ". Стотици хора бяха задържани или хвърлени в пандиза за това.

Въпреки че офанзивата остава специфична военна интервенция по думите на Русия, Песков съобщи, че това, което Западът води против Русия, несъмнено е война, базирайки се на това, което той назова " директно " присъединяване на непознати страни в спора и западните стопански наказания против Русия.

" Ако това не е война, тогава по какъв начин желаете да го наречете? Ние го назоваваме война ", съобщи Песков.

В знак на поддръжка за Киев в четвъртък Европейският съюз се съгласи да стартира договаряния за присъединение на Украйна, само че блокът не можа да реализира единодушие за пакет от финансова помощ в размер на 55 милиарда $ заради опълчването на Унгария, чийто водач поддържа тесни връзки с Русия.

Дори в случай че поддръжката от Запада продължи, сподели Песков, Украйна в никакъв случай няма да може да се изравни с съветския боен и стопански капацитет, което прави съпротивата безсмислена, а сигналите на Вашингтон към нейното управление - спорни.

Съединени американски щати са най-големият боен покровител на Украйна, предоставяйки помощ на стойност милиарди долари след нахлуването на Русия предходната година. Първоначално Байдън даде обещание да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Но в явно преформулиране на това заричане той сподели на Зеленски във Вашингтон тази седмица, че Съединени американски щати ще продължат да доставят Украйна с значими оръжия и съоръжение " толкоз дълго, колкото можем ".

Коментарите на Песков идват по-малко от ден, откакто Путин употребява многочасова конференция, с цел да обрисува розова картина на акцията си в Украйна, заявявайки, че войските му усъвършенстват позициите си по цялата фронтова линия и той резервира курса си. " Победата ще бъде наша ", увери той аудиторията.

Възторжената му оценка изигра роля в президентската му акция, откакто предходната седмица той разгласи, че ще се кандидатира за пети мандат след повече от две десетилетия на власт.

Междувременно главният му опозиционен критик Алексей Навални изчезна в съветския затвор, като юристите му не съумяха да го открият през последните 10 дни.

Понастоящем Навални излежава обща присъда от над 30 години по обвинявания в машинация и екстремизъм, които той отхвърля като измислени, с цел да го държат зад решетките и отвън политиката.

Песков повтори, че Кремъл няма опция или предпочитание да следи местонахождението на пандизчии и съобщи, че Навални, чиито следствия за корупция събраха милиони гледания онлайн и разбуниха Кремъл, не е необятно прочут или почитан в Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР