Запазването на работата на АЕЦ е по-добра опция и ще

...
Запазването на работата на АЕЦ е по-добра опция и ще
Коментари Харесай

Затварянето на АЕЦ в Илинойс може да струва 80 милиарда долара

Запазването на работата на АЕЦ е по-добра алтернатива и ще е 12 пъти по-евтино, в сравнение с замяната им с възобновими енергийни източници, които да създават същото количество безвъглеродни излъчвания. Затварянето на атомните централи в Илинойс ще коства на данъкоплатците 80 милиарда $. Това разгласи основният изпълнителен шеф на групата Exelon Крис Крейн по време на показване на финансовите резултати на компанията за първите три месеца на годината.

Властите в Съединени американски щати изследват благоприятни условия за поддържане на работата на АЕЦ, защото те се смятат за основна част от всеки проект за декарбонизация на енергийния бранш.

„ Уверени сме, че имаме съответна поддръжка от администрацията и законодателната власт “, сподели Крейн. Според мениджъра на Exelon обаче неуспехът на националните енергийни пазари да поддържат чистата сила скоро ще докара до преждевременното затваряне на двете атомни централи в Илинойс – АЕЦ „ Байрон “ (2500 MW) и АЕЦ „ Дрезден “ (1800 MW), а това ще остави хиляди служащи без прехранване, ще увеличи енергийните разноски и ще „ върне “ Съединени американски щати обратно в битката против изменението на климата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР