Запалянко пусна гласа си на балотажа за “Локомотив (Пловдив) вместо

...
Запалянко пусна гласа си на балотажа за “Локомотив (Пловдив) вместо
Коментари Харесай

Пловдивчанин даде глас за “Локо Пловдив”, вместо за кмет

Запалянко пусна гласа си на балотажа за “Локомотив ” (Пловдив) вместо за кмет. Случката е от регион “Южен ”, където под имената на претендентите гласоподавател изписа ЛОКО ПД.  Това обаче е направило бюлетината невалидна.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 975
В столичния квартал “Симеоново ” пък тук-там изборният следобяд мина под светлината на фенерчета от телефон.

Токът там е спирал повече от пет пъти, по тази причина членове на секционни комисии пуснали фенерчетата, с цел да може да продължи балотажът.

Жена пък скъса бюлетината на майка си в секция във Френската гимназия в София, тъй като видяла, че е гласувала “грешно ”. Унищоженият избор е бил анулиран.

С различен проблем се сблъска ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. Той се оплака в обществените мрежи, че тайната на вота му е била разкрита. Професорът дал своя вот на хартия и когато занесъл бюлетините на членовете на секционната комисия, с цел да ги подпечатат, те ги отворили. Професорът се опитал да им се опълчи, само че насреща му било обяснено, че по този начин или другояче вечерта ще стане ясно по какъв начин е гласувано в секцията, написа " 24 часа ".

Председателката на СИК в Петрич пък бе отстранена от длъжността си след подаден сигнал против нея. Оказало се, че тя е брачна половинка на единия кандидат за кметския стол, а съперникът му е подал сигнала. От общинската изборна комисия се обърнали към Групово дело ГРАО в Петрич, откъдето им изпратили уверение за фамилно състояние, брачен партньор и деца, с което се потвърдило, че двамата са съпрузи.

Трилотаж имаше в 4 обитаеми места - след първия тур по трима претенденти са били с равни гласове. Имаше и с по един - съперникът се отказал в това време, като да вземем за пример в село Места край Банско.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР