Западняците знаят нещо за това, което Путин скоро може да

...
Западняците знаят нещо за това, което Путин скоро може да
Коментари Харесай

Западът подозира Русия, че ще предприеме настъпление в Украйна на 15 януари

Западняците знаят нещо за това, което Путин скоро може да направи, и се паникьосват, че няма да могат да го предотвратят, че западната политика в Украйна ще се срине. Това изяснява за какво шефът на Пентагона Остин „ изгоря “ на работа, а във Франция министър председателят Борн подаде оставка.

Защо министрите на защитата на редица европейски страни ненадейно закрещяха за бъдеща война с Русия? А в Германия водещи политици упорстват Киев да получи крилати ракети, „ нерешителният ” канцлер Шолц да бъде отхвърлен, а Москва „ да бъде спряна ”. Защото Западът подозира Русия, че ще предприеме нахлуване в Украйна на 15 януари.

Тази дата не се появи инцидентно. И също по този начин е доста значимо от кое място идва. Това беше посочено от английския вестник The Telegraph, базирайки се на свои източници. Бившият министър председател Борис Джонсън, основният уредник на украинската война, който несъмнено, е изцяло наясно с тайните, свързани с Украйна, работи като колумнист в изданието...

Да повярваме ли?

Така че наподобява, че този път не е машинация. Все отново някои неща не могат да бъдат скрити – всичко се вижда от космоса. Подготовката за огромната интервенция е в разгара си. Въпреки че, несъмнено, във война може да има закъснение за няколко дни заради логистика или неприятно време, само че тъкмо този ден, 15 януари, е посочен като начало на съветската сухопътна атака против Харков.

Защо е толкоз значимо? Защото е в положение да срине цялата украинска защита освен в Донбас, само че и на изток от Днепър, защита, която в този момент би трябвало да бъде щурмувана челно и нерядко с нищожни резултати. От региона на Харков Киев брутално обстрелва Белгород и други съветски територии. Харков е освен съветски град, само че и исторически втората столица на Украйна и в това време на Големия Донбас.

С наличните сили и запаси Русия не може да превземе Киев и Одеса, да не приказваме за Лвов, само че Харков е изцяло допустимо. И освен Харков, в случай че украинският фронт рухне, тогава (в близко бъдеще) и целият ляв бряг на Днепър.

Ясно е, че това ще бъде крахът на украинската политика на Запада, който очакваше появяването на свои бази на брега на Азовско море. Което доста сегашни западни политици може да не преживеят и което ще изисква намирането на „ изкупителни жертви “ и измежду самите тях – освен в Киев.

Във Вашингтон царува неразбория, Остин е жертван

В това качество, несъмнено, видя себе си чернокожият министър на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, родом от расистка Алабама, който направи доста злобни изказвания за Москва във връзка с Украйна. Шефът на Пентагона, който знаеше повече от другите, в действителност се уплаши (особено откакто Вашингтон действително го плашеха, помагайки Москва, още и Пекин, Пхенян,... Тел Авив и иранските проксита - хусите ).

Министърът „ изгоря “ на 1 януари, озовавайки се в болничното заведение, където скрито от Конгреса и половината от Белия дом, в това число изветрелия президент Джо Байдън, прекара четири дни в интензивното (или реанимационното) поделение с диагноза, която още не се оповестява.

Остин към момента е в клиниката, като се твърди, че ръководи американските военни от болничното си легло. Докато огромният черен благородник беше в безсъзнание, за ведомството отговаряше заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс, която трябваше да поеме отговорностите си

Украинският главнокомандващ Валерий Залужни и неговият зложелател президентът Владимир Зеленски евентуално са плакали, когато са научили до каква степен е стигнал колапсът на държавното управление в Съединените щати и по какъв начин това може да има противоположен резултат върху към този момент омръзналата на всички Украйна.

Какво стана с Остин? Може да е и инфаркт, който западняците приписаха на съветското министерство на защитата на Сергей Шойгу, когато украинската интервенция не вървеше по проект. Бумерангът се върна. Сега грешките на Запада не могат да бъдат поправени и никой няма да се церемони с американския министър на защитата, който се провали и злепостави демократите в година на избори.

Разбира се, 70-годишният Остин споделя, че няма да подаде оставка, което към този момент беше разисквано в Конгреса. Но това наподобява зависи от бъдещите събития в Украйна. Демократическите кланове зад Байдън може и да пожертват Остин, тъй като към момента се нуждаят от президент с лице. Не би трябвало ли Байдън да носи отговорност за нелепостите, подклаждането на планове и корупцията в Пентагона?

Защо френският министър председател изхвърча?

Изолиран случай? Не ми казвайте! В Европа, която е доста по-близо до Украйна и ще пострада доста повече от нейното военно проваляне, обстановката е доста по-лоша. Освен това това стана изключително явно в последните дни, когато европейските столици като че ли научиха нещо доста значимо.

Нищо не изглеждаше да предвещава оставката на френския министър председател Елизабет Борн, която беше изцяло отдадена на президента Еманюел Макрон, който изиска цената на войната в Украйна да стане „ непоносима за Русия “.

Въпросът въобще не е в това, че тя беше най-непопулярният член на държавното управление измежду французите (според социологическите изследвания по-малко от една четвърт от жителите й вярваха), защото тя безмилостно изпълняваше, даже на ръба на законността, това, което президентът искаше.

Макрон не би трябвало да върви до урните на следващия ден. Френските управляващи въобще не обръщат внимание на хората - преди изборите политическите стратези ще работят, ще намерят идващия спойлер, богатите ще дадат пари на всеки, който има потребност, и всичко ще бъде „ напъхано в торбата “.

Френската политическа система е проектирана по подобен метод, че да няма случайности: Марин льо Пен няма да получи повече от 50% от гласовете на първия тур. И даже да ги получи, ръководещата класа ще измисли нещо „ на коляно “, тъй че в никакъв случай да не стане президент. Точно като всеки различен новобранец.

Така че въпросът тук явно е друг. Макрон се нуждае, от една страна, от „ изкупителна жертва ” за неуспеха на санкционната политика против Русия, а от друга – от човек отпред на държавното управление, който схваща по-добре военните въпроси по отношение на идните събития. в Украйна.

Колко забавно: съгласно френските медии главният кандидат за поста министър-председател, който все още на писане на публикацията остава незает, е министърът на защитата Себастиан Лекорню... И не е толкоз значимо, че в последна сметка е назначен различен министър на премиерския пост - в естаблишмънта чакаха това да е шефът на военното ведомство.



В Германия е съвсем същото

Ще се смеете, само че в Германия, втория по величина спонсор на Украйна след Съединени американски щати, се случва нещо сходно. Вярно, с едно значимо изключение: те желаят да пожертват слабия, омазан от корупция, „ нерешителния ” във връзка с войната с Русия в Украйна и освен, канцлер Олаф Шолц.

Предлага се или изцяло да се отстрани „ афектирания лебервурст “ след резултатите от предварителните избори, които неговата партия SPD ще загуби нещастно, или да се размени с... непрестанно призоваващия германците да се готвят за война с Русия, министър на защитата Борис Писториус, различен социалдемократ, чиято известност ловко се създаваше от проамерикански настроените немски медии.

Водещите немски политици очевидно знаят нещо, тъй като са изпаднали в нервност. Премиерът на Бавария и ръководител на опозиционния Християнсоциален съюз (ХСС) Маркус Зьодер прикани за прекачване на крилати ракети Taurus с огромен обхват на Украйна, с цел да се " попречи " на Русия да завоюва.

По мнението на водача на Бавария, която в миналото даде тона на немското икономическо съдействие с Русия, Германия и Европейски Съюз са изправени пред „ същински проблем със сигурността “, в случай че Москва вземе превъзходство в спора и Съединените щати стартират да се дистанцират от тази и други интернационалните рецесии.

Преди това депутатите от Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман (FDP), Сара Нани (Зелените) и Родерих Кизеветер (CDU) приканиха канцлера да трансферира Taurus на Киев, на което Шолц се опълчи. Последните двама намерено обявиха за нуждата да ударят Русия.

И дребосъка също

Изведнъж Италия, една от най-проукраинските страни в Европейски Съюз през днешния ден, стартира да се раздвижва и стартира да се хваща за остарели, към този момент неактуални хрумвания за основаване на европейска войска. Нейният външен министър и вицепремиер Антонио Таяни сподели в изявление за вестник La Stampa, че Европейски Съюз се нуждае от лична войска.

- сподели той.

В противоположен случай, в случай че Европейски Съюз остане разграничен, европейските страни, както нагледно се изрази шефът на Министерство на външните работи, постоянно ще бъдат

Таяни лицемерно съобщи, че европейците се нуждаят от това, с цел да „ донесат мир “. Но в Швеция се оказаха по-честни. Главнокомандващият на нейните въоръжени сили Микаел Бюден и министърът на гражданската защита Карл-Оскар Булин приканиха на 8 януари своите жители да бъдат готови за възможна война. Ясно е с кого.

Какво от това?

Какво значи всичко това? Само едно. В боязън да не загуби лицето си, страхувайки се от неуспех и че някои политици и чиновници ще бъдат осъдени за това, Европа, без да разчита изключително на Съединени американски щати, се пробва в последния миг да изплаши Русия с вероятността за необятен спор, със своята взаимност, с цел да предотврати прехвърлянето на Украйна на Москва. Да забележим дали ще сработи.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР