Западното разузнаване знае името на предполагаемия украински поръчител на саботажа

...
Западното разузнаване знае името на предполагаемия украински поръчител на саботажа
Коментари Харесай

“Таймс” : Западът знае името и възможният поръчител на взривяването на “Северните потоци”

Западното разузнаване знае името на хипотетичния украински гарант на саботажа на " Северен поток ", твърди английският “Таймс ”.

„ Името на хипотетичния частен спонсор, украинец, откъслечен с държавното управление на Зеленски, циркулира в разследващите среди от няколко месеца, само че не се разкрива “, се споделя в обявата.

Предполага се, че чиновници на НАТО явно са желали да защитят Киев от обществен спор с Берлин.

Според известия в медиите седмица след случая разузнаването е уведомило членовете на скандинавската делегация в Брюксел, че зад нападенията не стоят американци, руснаци или поляци, а " частно дружество от Украйна ". В същото време им е било казано, че резултатите от следствието няма да бъдат оповестявани, както и да заобикалят всевъзможни въпроси за какво формалното следствие по този случай се движи толкоз постепенно.

Вчера “Ню Йорк Таймс ” заяви за съществуването на разследваща информация, съгласно която някаква проукраинска група сякаш стои зад саботажа на газопроводите. Статията отбелязва, че нейните проекти не е наложително да са били известни в Киев. На собствен ред немското издание “Цайт ” написа, че следите от офанзивата по тръбопроводи водят в посока Украйна.

Доц. Валентин Вацев, проф. Л. Георгиев и Зорница Илиева - с геополитически десант в Ловеч на 9.03.2023 г./Четвъртък/



В края на септември и двата съветски експортни газопровода, положени по дъното на Балтийско море - " Северен поток " и " Северен поток 2 " - се взривиха след бойкот. Швеция, Дания и Германия организират следствия, само че към момента не са стигнали до съответни резултати. Кремъл назова повредата акт на интернационален тероризъм.

Според американския публицист, притежател на премията " Пулицър " Сиймур Хърш, саботажът е проведен от Съединени американски щати благодарение на съдружници от НАТО: през лятото, по време на учението “Балтопс ”, американски водолази са минирали газопроводите, а три месеца по-късно норвежците са взривили експлозивите. Според Хърш решението за пускане на интервенцията е взето от президента на Съединени американски щати Джо Байдън след повече от девет месеца секрети полемики с екипа по национална сигурност. Причината съгласно журналиста са опасенията на Байдън, че Германия, която получава газ от Русия по " Северен поток ", няма да желае да взе участие с военна помощ за Украйна. Вашингтон отхвърля всички тези обвинявания.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР