Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний благодари на министър-председателя акад. Николай

...
Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний благодари на министър-председателя акад. Николай
Коментари Харесай

Кабинетът потвърди подкрепата си за Църквата ни в Европа

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний благодари на министър-председателя акад. Николай Денков за поддръжката на българската страна към българската общественост в чужбина. Митрополит Антоний изрази оценката си за разбирането на страната за задачата на епархията и посочи покупката на храма " Св. св. Кирил и Методий " в Щутгарт като исторически миг, заяви Правителствената пресслужба.

През септември бе утвърдена финансова поддръжка от българското държавно управление в размер на половин милион лв. за храма в Щутгарт. Общата сума на държавната поддръжка за религиозни обекти надвишава 1,2 милиона лв.. Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний осведоми министър-председателя Денков за напредъка по реконструкцията на Българската православна черква " Свети Иван Рилски " в Лондон и за нуждата от в допълнение финансиране, което Денков даде обещание да поддържа в бюджета за 2024 година

Митрополит Антоний показа с акад. Денков обществените задания, пред които се изправя епархията, и описа за методите, по които те подкрепят българските жители зад граница.

Правителство подпомогна ремонта на Софийската духовна семинария " Св. Иван Рилски " с 1,3 милиона лв.. Премиерът означи увеличението на държавната дотация за вероизповеданията в бюджета за 2024 година с над 8,8 милиона лв., достигайки 48,7 милиона лв.. В бъдеще се планува и поддръжка за дотъкмяване на храма " Свети Стефан " в Южния парк на столицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР