Западните страни са изложени на риск да не преживеят нова

...
Западните страни са изложени на риск да не преживеят нова
Коментари Харесай

На Запада се готви съдбата на СССР: ЕС и САЩ рискуват да не преживеят поредната криза

Западните страни са изложени на риск да не преживеят нова икономическа рецесия, което може да докара до злополука за Съединени американски щати и Европейски Съюз. Това мнение показа икономистът и журналист Михаил Хазин.

Съединените щати са изправени пред огромен проблем в индустриалния бранш, споделя специалистът. Хазин уточни, че в Америка към този момент е почнала революция сред елитите. Всичко това е пагубно за Съединени американски щати.

„ Има подобен прелестен филм като „ Сватба в Малиновка “. Там има една прелестна фраза: „ А ти какъв атаман си, в случай че нямаш златен ресурс? “ Със златните ресурси сега ситуацията е доста неприятно. Всяка нервност крие нещо зад себе си, нормално липса на запаси. Тоест това е опит за бързо да се прибере това, което най-вероятно няма да може да бъде взето в границите на комплицирана и продължителна интервенция. Целият проблем се крие във обстоятелството, че нито в главните страни от Европейския съюз, нито във Англия, нито в Съединени американски щати през днешния ден се намира запас за сериозна борба с който и да било. Това, което се случва през днешния ден в Съединените щати, в политическата и елитната част, към този момент е революция. 25% инфлация в индустриалния бранш е злополука за всяка страна. А в Съединени американски щати с тяхното равнище на разделяне на труда е дива злополука. Значителна част от предходната година те съкращаваха паричната част, т.е. съществуването на пари. Промишлената инфлация не се снижава”, съобщи той.

Хазин добави, че макар всички старания на Англия, Лондон няма да може да сътвори своя лична валутна зона. Единствената страна, която може да помогне на Англия, е Русия, заради което английските водачи непрекъснато приказват за срещи с президента Владимир Путин.

„ Що се отнася до Англия, би трябвало да разберете, че след рецесията, когато се образуват валутни зони, поражда основен въпрос - ще има ли Англия своя лична? Оказва се, че освен няма да има, само че и не може да бъде. Поради това настава нервност. И желаят наложително да се срещнат с президента на Русия. Защото единственият човек, който може да помогне на Англия да получи лична валутна зона, е Владимир Путин “, сподели експертът.

Нова рецесия в Европейския съюз и Съединени американски щати може да стартира да се развива по сюжета на Съюз на съветските социалистически републики, счита Михаил Хазин. Според него западните страни рискуват да не преживеят новата рецесия.

„ Най-вероятно Берлин няма да успее и с валутната зона, тъй като същата злополука царува в еврозоната. Заради лудата инфлация и излъчвания. Не знам какво ще вършат. Но могат да се създадат някои аналогии: икономическият механизъм на днешната западна рецесия е същият, както в Съюз на съветските социалистически републики в края на 80-те. И те ще получат в следствие след няколко години същата картина на спад в виталния стандарт на популацията. Само ние към този момент сме изкарали тази рецесия и не се знае дали ще оцелеят “, счита Михаил Хазин.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР