Западните страни продължават да призовават Русия да предприеме “конкретни стъпки

...
Западните страни продължават да призовават Русия да предприеме “конкретни стъпки
Коментари Харесай

Западът все още има съмнения, че руските войски се изтеглят от границата с Украйна

Западните страни не престават да приканват Русия да предприеме “конкретни стъпки ” за деескалация на напрежението към скупчването на военни сили на границата с Украйна. Причината е, че изказванието на Москва, че е войските от региона, се посреща със песимизъм.

Министерството на защитата на Русия огласи, че изтегля част от своите военни, ситуирани до Украйна. Новината от Москва беше обявена посредством авансово записано, оповестено на страницата на Министерството на защитата на Руската федерация. Във видеото приказва шефът на пресслужбата на институцията ген. майор Игор Конашенков.

Ведомството заяви още, че танкове, бойни машини на пехотата и самоходни артилерийски установки напущат Кримския полуостров, който Москва иззе от Украйна през 2014 година

На този декор английският министър на защитата Бен Уолъс разяснява, че Лондон не вижда никакви доказателства, че Русия изтегля войските си от позиции покрай украинската граница. Уолъс загатна, че в реалност Москва може да продължи скупчването. “Физическите наблюдения, които виждаме, демонстрират противоположното на част от скорошната изразителност на Кремъл “, споделя Уолъс.

Темата разяснява и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред кореспонденти при започване на двудневната среща на министрите на защитата на НАТО. “Остава да се види дали има съветско евакуиране. Това, което виждаме е, че те са се нараснали броят на войските и още войски са на път ”, твърди той

От своя страна ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също съобщи, че макар новините за изтеглянето на Русия, НАТО и съдружниците му "все още не са видели признаци за понижаване на войските ”.

По-рано американският президент Джо Байдън също се в изказванията на Русия.

На този декор Украйна отбелязва "Деня на единството ", разгласен преди два дни от украинския президент Володимир Зеленски в разгара на напрежението сред Русия и Запада.

Дата беше определена от Зеленски, откакто медии, позоваващи се на източници от разузнаването, оповестиха, че Русия възнамерява да стартира настъпление против Украйна на 16 февруари.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР