Западните държави прилагат двойни стандарти, когато става въпрос за справяне

...
Западните държави прилагат двойни стандарти, когато става въпрос за справяне
Коментари Харесай

“Амнести интернешънъл” критикува двойните стандарти на Запада

Западните страни ползват " двойни стандарти ", когато става въпрос за справяне с нарушаванията на правата на индивида по света, което беше очебийно от твърдия им и бърз отговор на съветската инвазия в Украйна, уточни " Амнести Интернешънъл ", заяви ДПА.

" Решителният отговор на Запада на съветската експанзия против Украйна внезапно контрастира с плачевната липса на смислени дейности във връзка с тежките нарушавания от страна на някои от техните съдружници, в това число Израел, Саудитска Арабия и Египет ", се споделя в изказване на неправителствената организация след публикуването на годишния й отчет през вчерашния ден.

" Годишният отчет на " Амнести интернешънъл " за 2022 година акцентира двойните стандарти по света във връзка с правата на индивида и неспособността на интернационалната общественост да се сплоти към поредно прилагани права на индивида и универсални полезности ", се споделя в него.

" Нахлуването на Русия в Украйна е вцепеняващ образец за това какво може да се случи, когато страните си мислят, че могат да подценяват интернационалното право и да нарушават правата на индивида без последици ", е представена да споделя в известие за медиите генералният секретар на " Амнести интернешънъл " Аниес Каламар.

" Реакциите на съветската инвазия в Украйна ни дадоха някои доказателства за това какво може да се направи, когато има политическа воля ", добави тя.

В същото време западните страни подценяват " злоупотребите на Израел с апартейда против палестинците ", както и, да вземем за пример, нарушаванията на човешките права в Саудитска Арабия, се споделя в отчета.

Прилагането на такива двойни стандарти предизвиква режимите по света да не обръщат внимание на нарушаванията на правата на индивида и предизвиква по-нататъшни репресии, показва " Амнести интернешънъл ".

Каламар прикани реакцията на войната в Украйна да се трансформира в " модел " за справяне с нарушаванията на правата на индивида на всички места по света.

Наречен " Състоянието на правата на индивида в света ", отчетът също по този начин остро подлага на критика съпроводените с принуждение репресии на иранския режим против протестиращите против управляващите, както и опитите на Пекин да сплаши стачкуващите с принуждение и закани.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР