Западните Балкани, борбата с тероризма и Сирия - това са

...
Западните Балкани, борбата с тероризма и Сирия - това са
Коментари Харесай

Борисов запозна Путин с проектите за Западните Балкани

Западните Балкани, битката с тероризма и Сирия - това са били акцентите в диалога сред министър-председателя Бойко Борисов и президента на Руската федерация Владимир Путин в Кремъл, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет. Това е третата среща сред Борисов и Путин.

Българският министър-председател е показал, че в този момент двете страни могат да си сътрудничат и по тематиката " Западни Балкани " . Той е срещнал Владимир Путин с целите по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз и по-конкретно с построяването на планове за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност в района.

 Борисов разиска с Медведев комерсиалните връзки
Борисов разиска с Медведев комерсиалните връзки

Отношенията ни се засилили, счита съветският министър председател

" Русия постоянно е имала своето въздействие в Европа и по тази причина е добре да знаете какви планове вършим . В сферата на сигурността и битката с тероризма работим доста добре с вашите служби, както и в региона на туризма и земеделието ", сподели още българският министър председател.

Двамата са разискали и опциите за разширение на съдействието в областта на сигурността както на европейско, по този начин и на междудържавно равнище. Премиерът Борисов е показал, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани главно към предварителна защита на тероризма - посредством битка с радикализацията и с насилствения екстремизъм.

" Надявам се тази среща да сътвори положителни условия за развиване на нашите връзки ", е споделил съветският президент Владимир Путин. Той е показал, че това може се реализира в областта на стопанската система, културата и духовните връзки . Като образец за това съветският президент уточни честването на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война, както и Деня на българската просвета, култура и на славянската книжовност. Владимир Путин приветства премиера Борисов и уточни, че се радва, че е приел поканата за аудиенция в Москва.

На срещата са участвали заместител министър-председателят Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петков, а от съветска страна - външнополитическият асистент на президента Юрий Ушаков, министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров и зам.-министърът на външните работи Александър Грушко.

По-късно съветският президент Путин дава формален обяд в чест на българския министър-председател Бойко Борисов . На него ще участват Томислав Дончев, Владислав Горанов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова, както и министърът на културата Боил Банов. От съветска страна ще бъдат първият вицепремиер и министър на финансите, зам.-министърът на външните работи, министрите на индустрията и търговията, на енергетиката, на културата, както и ръководителят на Федералната организация по туризъм, ръководителят на Управителния съвет на " Газпром " и президентът на " Лукойл ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР