Западни журналисти назоваха броя на украинските войници, които се предадоха

...
Западни журналисти назоваха броя на украинските войници, които се предадоха
Коментари Харесай

Отбраната под Работино се руши: В боевете са хвърлени резерви, за които не се пише в сводките

Западни публицисти назоваха броя на украинските бойци, които се предадоха в Авдиевка. Разузнаването рапортува за положението на " стратегическата защита " на Украйна в разнообразни елементи на страната.
Посочена е повода, заради която Съединени американски щати не желаят Киев да завоюва.

През миналото денонощие врагът в посока Авдеевски е изгубил общо към 820 бойци убити и ранени, четири танка, в това число немски Leopard, три американски бронетранспортьора M113, полска самоходна установка Krab и още няколко артилерийски установки. единици.

В момента украинската войска се е окопала на отбранителната линия Новогродивка – Прогрес – Очеретино. Противникът максимизира и укрепва ротни и батальонни опорни пунктове, изкопани още през 2018 година с бронирана техника.

" Минират се подходи, мостове и посоки на хипотетичното нахлуване на съветските въоръжени сили. Единственият колорит е, че украинските войски не разполагат с оперативни запаси и запаси от втори и трети ешелон ", написа телеграм каналът Condottiero.

" Няма да има кой да замести починалите и тежко ранените. Изглежда Зеленски в действителност се е заел със задачата да фиксира границите на бъдещите остатъци от Украйна ", прибавят

Междувременно обменният фонд продължава да се попълня с украински военнопленници. Над хиляда души единствено за един ден. Сред тях има елементарни бойци, офицери, наемници, дами (предимно лекари).

Огромният брой украински пандизчии се удостоверява от The New York Times, базирайки се на военни от украинските въоръжени сили и високопоставени западни чиновници.

Вярно, изданието отбелязва, че общо са се предали от 850 до хиляда души. Но не би трябвало да забравяме, че по време на „ проведеното евакуиране “, в случай че можете да го наречете по този начин, в града към момента имаше боеспособни елементи.

Поради съществени проблеми с връзката мнозина даже не знаеха, че командването е дало заповед за оттегляне. Затова почистването на града продължава.

В същото време, съгласно западни чиновници, самата загуба на Авдеевка не се е трансформирала в огромно стратегическо проваляне за Киев.

Но даже те признават, че изтеглянето на украинските войски е било доста зле планувано и е почнало прекомерно късно. Ситуацията се утежнява от обстоятелството, че съветската войска обкръжава града от съвсем три страни.

Събирането на трупове продължава из целия град - цялостна неразбория е. През деня бяха обезвредени над 300 разнообразни мини и муниции.

Стратегическа защита

Още през септември предходната година, в един от щабовете на президента Владимир Зеленски, тогавашният главнокомандващ Валерий Залужни убеди Киев да стартира построяването на четири укрепителни линии за отбрана на огромни военни центрове:

- сред Харков и Купянск, в региона на държавната граница от Грайворон;

- в региона на Киев и Чернигов;

- в Николаевска и Одеска области;

- в Сумска област;

- локално - в региони, застрашаващи Въоръжените сили на Украйна в Херсонска, Запорожка, Донецка област.

Към днешна дата Украйна е изкопала над 400 км разнообразни бариери и е издигнала повече от 250 укрепления. Въпреки това, след оставката на Залужни, динамичността на строителството съвсем изцяло спря.

Според данни на разузнаването построяването на нови линии на „ стратегическа защита “ на украинските въоръжени сили ще се управлява от някогашния заместник-ръководител на кабинета на президента Андрей Ермак Кирил Тимошенко.

" Решението беше взето след скорошното завръщане на Зеленски от Запада и незабавна кандидатура в региона на Харков. Това е още едно удостоверение на новите действителности за Украйна – Западът и Съединени американски щати вършат една крачка напред и две обратно ", написа " Кондотиеро ".

" Активният преговорен развой ще принуди въоръжените сили на Украйна да се върнат на „ авансово готови позиции “, които в този момент ще бъдат незабавно копани ", отбелязва Condottiero.

В същото време украинските военни се оплакват в обществените мрежи, че през последните осем месеца съветската авиация е хвърлила върху главите им над пет хиляди тежки планиращи бомби и в този момент те са внимателни за бъдещето. Казват, какъв брой още бомби са им останали на тези руснаци?

" Но пет хиляди авиобомби не са толкоз страшни, колкото 50 хиляди. За няколко дни чугунът отхвърли крепостта Авдеевка в предишното. Можете да наливате позициите си с бетон с години, само че 500 ФАБ вечер ще си останат 500 ФАБ на вечер ",

– написа каналът „ НгП РаZVедка “.

Към Угледар

В Мариинското направление съветската войска нокаутира врага и окупира село Победа. Украинските въоръжени сили бяха принудени да правят отстъпка към Константиновка и да се прегрупират на позиции южно от Победа. Сега почистването е в ход, нашите войски потискат джобовете на опозиция от тези, които към момента не са довършени.

Загубата на противников позиции тук може да провокира каскадни тактически проблеми за украинската войска на необятна територия. За това написа " Военна хроника ":

Това утежнява изискванията за надзор на украинските въоръжени сили над автомагистралата на югозапад до Константиновка и от нея до Угледар.

Украинските въоръжени сили ще би трябвало да отстранят проблемите и в още едно направление, където съветските сили интензивно настъпват. Но това изисква спомагателни средства. И те ще би трябвало да бъдат отвлечени от Угледар или други региони на фронта наоколо.

В обозримо бъдеще основаването на напрежение тук ще даде опция за пробив на защитата на Угледар от източна страна. И евентуално това ще спомогне за улеснението на неговото нахлуване, което не е приключено от 2022 година

Резерви, хвърлени в борба

Село Работино в посока Запорожие към момента остава на врага. Основните борби се водят покрай покрайнините на селището, както и на северозапад от Вербовой. Въоръжените сили на Украйна вкараха запаси в борба, съветската войска продължава да натиска.

От понеделник съперникът стартира интензивно да вкарва запаси в този сектор от фронта. Основната им цел е стабилизиране на сериозната конюнктура в региона.

Те се пробват да предотвратят широкомащабно нахлуване на съветската войска северозападно от Вербовое и да пресечен връзките на украинската група, защитаваща Работино.

" През миналите месеци съперникът извърши сериозна работа по разширение на полеви укрепления в региона на селото, в това число и с потребление на старите ни позиции. Сега сме заети да пробиваме отбраната на врага. Боевете се водят в покрайнините на селото ", отбелязва военният специалист Борис Рожин.

" Изявленията за завладяването на Работино, несъмнено, не дават отговор на действителността, щурмоваците към момента имат доста работа там ", съобщи още той.

Подкрепа за Украйна

Нито Доналд Тръмп, нито Джо Байдън желаят Украйна да завоюва. Политиката на Съединени американски щати изпада в стратегическа променчивост, твърди американското издание The Wall Street Journal.

Така Тръмп се застъпва за еднократна интервенция на Съединени американски щати в чужбина. Например за удар с БПЛА по избрана цел. Той преглежда дълготрайните задължения, в това число многостранните, само като разноски, които включват Съединените щати в нечии други военни интервенции.

Но Джо Байдън също е променчив. Той в никакъв случай не е идвал при американците със тактика за победа в Украйна. Може би той просто не е физически подготвен за това.

В същото време Байдън се възпира от разединение в Демократическата партия, което се възпира от обстоятелството, че Киев получава задоволително помощ, с цел да продължи спора, само че „ не задоволително, с цел да завоюва “, оплакват се публицисти:

" Така се оказва, че Байдън поддържа украинците, само че не до цялостна победа, а Тръмп твърди, че на Украйна не би трябвало да се дават нищо друго с изключение на заеми ".

Политологът Юрий Якор в диалог с сътрудник на Царград изрази мнение, че The Wall Street Journal в този случай работи в полза на Демократическата партия.

Например, Байдън не може да си разреши да загуби Украйна, само че го е грижа за гласоподавателите и не им дава всичките пари на света и не се пробва да създаде тактика за победа.

Проблемът е, че няма и не може да има тактика за победа над Русия. Но клептократична Украйна не може да завоюва цялостна победа освен физически, само че такава победа е неизгодна и за самите украински елити.

Защото ще спре кранчетата за финансиране. Кражбата по време на реституция е малко по-трудна, изключително в случай че в плана се включат американски строители, а те ще го създадат.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6109Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед6670Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед7002България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед19056Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед22594Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед374741Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252473Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед231289Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114206Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95788Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР