Западни издания пишат, че демократите се представиха по-добре от очакваното

...
Западни издания пишат, че демократите се представиха по-добре от очакваното
Коментари Харесай

Западни медии: Демократите се представиха по-добре от очакваното на изборите в САЩ

Западни издания пишат, че демократите се показаха по-добре от предстоящото на междинните избори в Съединени американски щати.

“Надпреварата за Конгреса продължава да е оспорвана, без признаци за “червена вълна ” в Съединени американски щати ”, написа в. “Ню Йорк таймс ” във водещо заглавие. 
Контролът на Камарата
на представителите и Сената към момента не е решен и може да отнеме известно време, с цел да се очертае по-ясна картина – само че към този момент е ясно, че изборите не се развиват по метода, предстоящ от Републиканската партия, написа Ню Йорк таймс.

И двете партии реализираха значими победи в конкуренциите за губернатори и сенатори. Все още няма признаци за предстоящата от републиканците “червена вълна ”, написа Българска телеграфна агенция.

До вторник сутринта единствено един претендент на демократите, конгресмен Илейн Лурия от Вирджиния, беше победена в битката за Камарата на представителите. При други две решаващи съревнования, в Роуд Айлънд и и Вирджиния, завоюваха представителите на “сините ”.
Броенето на гласове продължава
и при толкоз доста оспорвани съревнования цялостна картина ще се появи по-късно във вторник. Но към този момент е ясно, че изборите се развиха по непредвиден метод – демократите даже започнаха да усъвършенстват възможностите си да запазят надзор над Камарата на представителите.

Кандидатите демократи за Сената Маги Хасан от Ню Хемпшир и Майкъл Бенет от Колорадо са спечелили изрично преизбирането си, решавайки две изборни съревнования, считани за евентуални предвестници на републикански успех. В Охайо обаче писателят и вложител Джей Ди Ванс победи своя кандидат от Демократическата партия Тим Райън със седем процентни пункта.
Тези избори се чака
да бъдат едни от най-значимите от години насам, защото гласоподавателите дефинират коя партия ще управлява освен Камарата на представителите и Сената, само че и 36 губернаторски поста и редица значими държавни длъжности, като държавни секретари и съдии. Изборът им ще повлияе на останалата част от мандата на Байдън и може да окаже въздействие върху самата народна власт в Съединени американски щати, отбелязва американското издание.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис завоюва гръмка победа в окръг Маями дейд, който от две десетилетия не е дал своя вот за републикански кандидат-губернатор, а това може да значи иден конфликт с Тръмп за президентската номинация на партията му през 2024 година, показва в. “Ню Йорк таймс ”.

ДеСантис получи преднина от близо 20% (59,3% при преброени 88 % от бюлетините), което му дава опция да претендира за президентската кандидатура на Републиканската партия на изборите през 2024 година, отбелязва френският в. “Монд ”. 

Победите на ДеСантис в окръг Маями дейд и поддръжката на 56% от латино гласоподавателите във Флорида може да накарат Тръмп да побърза с оповестяването на личната си президентска кандидатура за изборите през 2024 година, с цел да попречи на губернатора да набира поддръжка за възможната си номинация, отбелязва френското издание.
Доброто показване на демократите
е възмножно да се дължи на тактиката на партията, която заложи на противоречивата тематика за абортите в предизборната си акция – макар предизвестията, че това не е въпросът, който гласоподавателите считат за най-съществен, написа английският в. “Гардиън ”.

Това съмнение се удостоверява от обстоятелството, че демократите се показаха изключително добре в регионите с огромен брой бели гласоподаватели без мощни религиозни усеща.

Резултатите на Демократическата партия са съвсем шокиращо положителни, поради положението на стопанската система. Това демонстрира освен триумфа на тактиката им, само че и припомня, че републиканците са изложени на огромен политически риск, в случай че инфлацията намалее през идващите няколко години, отбелязва английското издание.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР