Западна Европа е пометена от жестока буря, има жертви и

...
Западна Европа е пометена от жестока буря, има жертви и
Коментари Харесай

Изчезнали и загинали от Киърън в Италия, болници са наводнени

Западна Европа е пометена от жестока стихия, има жертви и изчезнали: 

Увеличава се броят на жертвите на бурята " Киърън ", която връхлетя елементи от Европа. Засегната с огромни провали е италианската област Тоскана. Там стихията аргументи наводнения, а починалите са минимум петима. Циклон в Гърция пък донесе дъждове и градушки, а на остров Евбея имаше и земетресение със мощ 5,1 по Рихтер, съобщи.

За три часа в региона на град Ливорно в Тоскана се е излял 200 мм дъжд. Реките в Тоскана преляха поради пороя. За петте жертви оповестиха от регионалната администрация. Има и хора в неопределеност - минимум трима. Десетки хиляди останаха без ток.

За доста от локалните поданици провалите са мъчно търпим удар на ориста. Мнозина дадоха израз на отчаянието си.

" Това, което се случи, е срамотия. Тъкмо ремонтирахме къщата си, довършихме я тази седмица, платихме доста, с цел да я реновираме, а в този момент какво? Цялата е разрушена. Даже не мога да си вляза в къщата. Вижте каква вода е вътре. Щетите са големи. А всичко беше ново ", показа италианка.

В Пиза и Муджело се наводниха лечебни заведения. В цялата област бяха прекратени жп линии и автомагистрали. Стотици са случаите с блокирани хора поради прекъсването на превоза. И в други италиански области е оповестена паника с предизвестие, че бурята се насочва към южната част на страната.

" Киърън " нанесе провали и във Франция, Испания, Белгия, Нидерландия и Германия. Общо седем души починаха при прекосяването на бурята през тези страни. Тя унищожи жилища и провокира безпорядък в трафика и транспортните трасета, спря токът за стотици хиляди семейства.

Заради неприятното време в Гърция управляващите издадоха предизвестие за три дни на изключителна обстановка. След наводненията през вчерашния ден в Патра и Месолонги до брега на Йонийско море - интензивността на преминаващия циклон понижа. Очакват се, обаче мощни дъждове и градушки в северозападните региони на Гърция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР