Западът трябва да предупреди Русия за последствията от едно евентуално

...
Западът трябва да предупреди Русия за последствията от едно евентуално
Коментари Харесай

Лондон обяви, че е възможно да се работи с Русия по деескалация на обстановката

Западът би трябвало да предизвести Русия за следствията от едно вероятно навлизане в Украйна, само че също по този начин и да предложи да се работи взаимно за деескалация на напрежението. Това е споделил в изявление по радиостанция БиБиСи министърът на защитата на Англия Бен Уолъс.

" Ние доста ясно декларирахме на Русия, че това навлизане в Украйна ще бъде контрапродуктивно във връзка с нейните страхове “, е споделил военният министър. „ Ако съветските страхове са свързани с това, че НАТО е на нейните граници, то 2014 година образно сподели, че броят на силите на НАТО около вашите граници се  увеличива, в случай че вие нарушавате интернационалното право и започнете да се държите нападателно. Така и звучи адресираното към Русия предизвестие: вижте сами, това не ви би трябвало, на нас това също не ни би трябвало, тъй че дано да работим за деескалация ".

Министърът в идващите дни се кани да посети Руската федерация и да се срещне със своя съветски сътрудник Сергей Шойгу. Той също по този начин е повторил направеното по-рано заявление за това, че Англия в сходство с реализирано с НАТО  съгласуване " абсолютно би могла да разположи на континент огромни сухопътни, морски и въздушни сили ".

По-рано вестник The Times уточни, че един от обсъжданите разновидности е изпращане на английска фрегата в Черно море. Вестник The Telegraph пък, базирайки се на източници от английското военнто министерство, заяви, че Обединеното кралство и Съединени американски щати изследват опцията да изпратят по 1000 военнослужещи в Румъния, България и Унгария.

Напоследък в страните от Западна Европа, а също по този начин и в Украйна, се чуват изказвания за допустимо навлизане на Русия на украинска територия. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков назова сходна информация глупава, която без съображение нагнетява напрежението.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР