Западът трябва да остане единен и не трябва да предава

...
Западът трябва да остане единен и не трябва да предава
Коментари Харесай

Лис Тръс и Дмитро Кулеба смятат, че Западът не трябва да предава Украйна

Западът би трябвало да остане обединен и не би трябвало да предава Украйна, декларира английският външен министър Лиз Тръс в взаимна статия за изданието „Телеграф“ с украинския й сътрудник Дмитро Кулеба. 

Тръс и Кулеба акцентират, че съветският президент Владимир Путин ще огледа съществено на договаряния единствено, когато украинският народ отблъсне войските му назад. „Украинският народ не разполага с лукса да се почувства изтощен, нито пък останалата част от света“, пишат двамата външни министри. 

Това е в внезапен контрастност с мнението на френския президент Еманюел Макрон, прекарал 100 часа в диалози с Путин от декември насам, че Киев може би ще би трябвало да направи отстъпки, с цел да обезпечи спокойно съглашение, разяснява изданието.

„За да реализираме мир и да защитим нашия метод на живот, Украйна и свободният свят би трябвало да останат твърди и единни. Трябва да пренебрегваме пораженческите гласове, които настояват, че хората са изтощени и които оферират Украйна да бъде продадена за слагане на бърз завършек на нестихващия ужас“, означават Тръс и Кулеба. 

Очаква се през днешния ден в Мюнхен при откриването на конференцията на Г-7 английският министър председател Борис Джонсън да повтори тези думи. 

Тръс загатва в публикацията, че Англия и Съединените щати би трябвало да бъдат мощно ангажирани в мирните договаряния, когато те стартират. Министърът е загрижена, че съглашението от 2014 година за края на войната в Донбас, с посредничеството на Франция и Германия, е дало специфичен статут на сепаратистките региони Донецк и Луганск и са направени териториални отстъпки на Путин.
 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР