Западът ще загуби активи и инвестиции на стойност най-малко 288

...
Западът ще загуби активи и инвестиции на стойност най-малко 288
Коментари Харесай

Западът ще загуби активи за 288 млрд. долара, ако изземе руските

Западът ще загуби активи и вложения на стойност минимум 288 милиарда $, в случай че конфискува замразени съветски активи , с цел да помогне за и по-късно. Това е пресметнала съветската държавна осведомителна организация РИА Новости, оповестява " Ройтерс ".

След като съветските сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година, Съединени американски щати и техните съдружници не разрешиха транзакциите с Централната банка и Министерството на финансите на Русия, като блокира към 300 милиарда $ суверенни съветски активи на Запад.

През последните месеци американски и английски чиновници работиха, с цел да ускорят, блокирани в Белгия и други европейски градове, с цел да оказват помощ за възобновяване на опустошената Украйна.

Те се надяват водачите на страните от Г-7 да се съгласят да излязат с по-твърдо изказване за планове на срещата си в края на февруари.

Русия упрекна Вашингтон, че се пробва да принуди страните в Европа, където се намират множеството от съветските активи, да се причислят към сходни ограничения. Кремъл предизвестява, че разполага със лист с американски, европейски и други активи, които ще бъдат иззети, в случай че западните страни подхващат сходни дейности по въпроса.
 Съединени американски щати възнамеряват конфискация на съветски активи, Москва го назовава
Съединени американски щати възнамеряват конфискация на съветски активи, Москва го назовава " пиратството на 21 век "

Русия заплаши със недопечен и осезателен отговор

Според данни на организация РИА в края на 2022 година директните вложения на Европейския съюз, страните от Г-7, Австралия и Швейцария в съветската стопанска система възлизат на 288 милиарда $.

Отбелязва се, че страните от Европейски Съюз имат 223,3 милиарда $ от активите, от които 98,3 милиарда $ публично са държани от Кипър, 50,1 милиарда $ - от Нидерландия, а 17,3 милиарда $ - от Германия.

Сред петте най-големи европейски вложители в съветската стопанска система са също Франция с активи и вложения на стойност 16,6 милиарда $ и Италия с 12,9 милиарда $.

Ог страните от Г-7 Англия е един от най-големите вложители. Според данни от края на 2021 година английските активи в Русия са на стойност към 18,9 милиарда $.

РИА показва и че Съединените щати са имали съветски активи на стойност 9,6 милиарда $ в края на 2022 година, Япония - 4,6 милиарда $, и Канада - 2,9 милиарда $.

Швейцария и Норвегия са имали надлежно 28,5 милиарда и 139 милиона $ в края на 2022 година, а Австралия е вложила 683 милиона $ в края на предходната година.
 Кремъл предизвестява за последици при изземване на съветски активи
Кремъл предизвестява за последици при изземване на съветски активи

Това би било изключително рисково за международната финансова система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР