Западът пряко воюва срещу Русия в Украйна, каза в събота

...
Западът пряко воюва срещу Русия в Украйна, каза в събота
Коментари Харесай

Лавров: Предложеният от Украйна мирен план не е реалистичен

Западът " директно води война " против Русия в Украйна, сподели в събота съветският външен министър Сергей Лавров в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес.

" Можете да го наречете както желаете, само че те се бият против нас, те се бият непосредствено против нас. Ние го назоваваме хибридна война, само че това не трансформира действителността ", добави министърът, имайки поради финансовата помощ, доставките на въоръжения и наемниците на западните страни.

Лавров добави, че препоръчаният от Украйна кротичък проект и следващите оферти на Организация на обединените нации за възкръсване на Черноморската зърнена договорка " не са реалистични ", показва Ройтерс.

" Това е изцяло неизпълнимо ", сподели съветският външен министър за мирния проект на Киев и добави: " Не е допустимо това да бъде приложено. Това не е реалистично и всички го схващат, само че в това време те споделят, че това е единствената основа за договаряния ".

Лавров сподели, че спорът ще бъде позволен на бойното поле, в случай че Киев и Западът се придържат към тази позиция.

Руският първи посланик уточни през днешния ден в тирада от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации, че Армения и Азербайджан са уредили спора между тях за Нагорни Карабах и че съветските миротворци ще оказват помощ за това.

Лавров упрекна Запада, че се пробва да се натрапи като медиатор сред двете страни, какъвто, по думите му, не е нужен.

" Ереван и Баку в действителност към този момент са уредили въпроса. Сега е време за създаване на взаимно доверие. Руските миротворци ще оказват помощ това да се случи ", добави съветският външен министър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР