Западът не трябва да подценява военните възможности на Русия в

...
Западът не трябва да подценява военните възможности на Русия в
Коментари Харесай

Естония: Западът да не подценява военната мощ на Русия

Западът не би трябвало да подценява военните благоприятни условия на Русия в Украйна, Москва е подготвена да продължава битката дълготрайно време, съобщи естонската премиерка Кая Калас в изявление за Асошиейтед прес, до момента в който войната навлиза в петия си месец.

Европа би трябвало да подсигурява, че извършващите военни закононарушения и опити за геноцид ще бъдат съдени, споделя Калас в изявлението. Тя означи, че съветският президент Владимир Путин е избегнал наказване за анексирането на Кримския полуостров през 2014 година и поддръжката за протеста в Донбас, лишил живота на 14 000 души още преди войната да стартира.

" Те към момента имат доста войски, които могат да дойдат. Те не броят какъв брой техни хора губят живота си там. Те не броят артилерията, която губят там. Така че не мисля, че би трябвало да подценяваме опцията им да не престават това в дълготраен проект ", акцентира Калас.

Калас похвали единството, показано от Европа при налагането на наказания на Русия за нашествието, само че означи, че през цялото време е било ясно, че запазването на това единение ще става " все по-трудно и по-трудно с течение на времето ". " Първо въведохме глобите, които бяха релативно лесни. Сега прекосяваме към наказания, които са доста по-трудни. Но към този момент съумяваме да реализираме единството, даже и да имаме разнообразни отзиви ", акцентира тя. " Това е обикновено за демокрацията ", добави тя.

" За Путин беше неприятна изненада, че към момента сме единни ", добави естонската премиерка, която показва вяра, че Украйна ще получи статут на страна претендент на срещата на върха в Брюксел, макар първичната липса на единение по въпроса.

Някои страни " бяха доста скептични преди два месеца ", означи Калас, съгласно която към този момент има сигнали от разнообразни страни членки, че са съгласни с даването на статут на Украйна на претендент за еврочленство.

Естония има 294-километрова граница с Русия и зае твърда позиция във връзка с нашествието. Калас е подлагала на критика други европейски водачи за диалози с Путин и е препоръчвала цялостна изолираност на Москва, като се остави на Украйна решението по какъв начин да бъде комплициран завършек на войната, напомня АП. Според нея договарянето на спокойно съглашение, при което Украйна отстъпва територия, би било неточност.

Точно това се случи, откакто Москва анексира Крим, поддържа сепаратистите в Донбас и завзе територии в Грузия, показва естонската премиерка. " За нас е значимо да не повтаряме още веднъж тази неточност, която направихме в Крим, Донбас и Грузия ", споделя тя. " Единственото, което Путин чува от това е: " Мога да върша това, тъй като няма да последва никакво наказване ", акцентира Калас.

" И всякога, всеки идващ път, ще има повече човешки премеждия от предходния ", предизвестява тя.

Санкциите против Русия ще окажат резултат с времето. Необходимо е единствено " стратегическо самообладание ", счита тя. " И към момента мисля че резултатът би трябвало да бъде усетен и от съветското население, тъй като в случай че погледнете, поддръжката за Путин е доста висока ", прибавя премиерката. Тя показва също по този начин, че съветските бойци се хвалят " на съпругите и майките си " с осъществени военни закононарушения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР