Заобиколена от съветници, британската кралица Елизабет Втора се готви в

...
Заобиколена от съветници, британската кралица Елизабет Втора се готви в
Коментари Харесай

Ключова среща на върха в кралското семейство заради Мегзит

Заобиколена от съветници, английската кралица Елизабет Втора се готви в кралското имение в Сандрингам, за основно значимото съвещание , отдадено на решението на принц Хари и на брачната половинка му Меган да се откажат от статута си на старши членове на английското кралско семейство, съобщи Асошиейтед прес.

Кралицата повика бащата на Хари - престолонаследникът принц Чарлз, братът на Хари - принц Уилям и самият Хари, да дойдат в кралската резиденция Сандрингам, на 160 километра северно от Лондон. Уилям ще пристигна там от Лондон, а Хари от вкъщи си в Уиндзор. Принц Чарлз пък ще лети от Оман, където беше на възпоменателна гала във връзка кончината на султан Кабус. Меган се чака да взе участие в полемиките по телефона, в случай че часовата разлика го разрешава. Тя е със сина си Арчи в Канада.

На 8 януари принц Хари и Меган оповестиха посредством " Инстаграм " за желанието си да създадат невиждана крачка, като се откажат от статута на старши членове на кралското семейство и си подсигуряват финансова самостоятелност.

На срещата в Сандрингам ще се разискват " палитра от благоприятни условия " за двойката, прецизира Бъкингамският замък. Кралицата има желание да реши обстановката за дни, а не за седмици. Целта е да се реализира единодушие какви ще бъдат идващите стъпки във връзка с настояването на Хари и на Меган. Сред детайлите, които би трябвало да бъдат изяснени, е кой ще заплаща за защитата на Меган и Хари, в този момент финансирана от данъкоплатците, както и какви действия Меган и Хари ще имат право да правят, от които да им носят пари, и какви ще бъдат данъчните последствия от преместването на двойката в Канада или в Съединени американски щати.

Британските издания не престават да се занимават с тематиката и с настроенията в кралското семейство. " Сънди таймс " оповестява, че принц Уилям е споделил на другар, че е тъжен от протичащото се, тъй като той и Хари в този момент са като " разграничени юридически лица ", а самият той желал " всички да играят в един и същи отбор ".-->

Приятели на Меган и Хари настояват, че двойката се е чувствала изтласквана настрана поради желанието на кралското семейство да се концентрира върху директните наследници на короната - принц Чарлз, принц Уилям, и принц Джордж.

Според коментатора Том Брадли кралското семейство обезверено се нуждае от " кротичък контракт ", който да предотврати " една продължителна война ", която може да навреди на самата монархия.

Решението на Меган и Хари да се дистанцират от кралското семейство породи смесени реакции. Много британци показаха благосклонности за тях, само че обявиха, че те не могат да получават финансирана от данъкоплатците защита, веднага като няма да извършват публични отговорности.

Но всички реакции бяха на благосклонности за 93-годишната кралица.  Вчера тези благосклонности се показаха в приветствията, с които Елизабет Втора беше посрещната при неделната си аудиенция за литургията в църквата Света Мария Магдалена в Сандрингам. " Наистина скърбя за нея. Случващото се би трябвало да е извънредно за всеки родител, без значение дали е кралска личност или не ", съобщи 70-годишната Джейн Актън, която беше измежду хората, събрали се пред църквата, с цел да видят кралицата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР