Занимавам се с фотография. От 14 години съм в София.

...
Занимавам се с фотография. От 14 години съм в София.
Коментари Харесай

Племенникът на Божидар Димитров с покъртително разкритие за 3 инфарктни позвънявания преди професорът да умре!

Занимавам се с снимка. От 14 години съм в София. Още като бях студент, пътувах с Божидар. Обикаляхме Македония, Сърбия, България и така нататък В музея съм от 7 години, преди този момент бях като заместител на неговия водач. Това съобщи в ефира на " Събуди се " племенникът на Божидар Димитров - Тодор Димитров, представен от Блиц.

" На 18-годишна възраст, когато бях, умря татко ми. Тогава той ме извика в София, с цел да изучавам. Тогава се трансформира в мой втори татко ", разкри той. 

Той разкри, че в Македония не на всички места са били долюбвани. " Случвало се е да ни целят с камъни и да ни псуват.  Случвало се е обаче и доста хора да разпознават Божидар и да му се радват. "

" Последните години пътуваше по-малко. Имаше здравословни проблеми ", наградата Тодор.

" Недовършени останаха доста негови неща. Голямата базилика в Плиска беше последното нещо, с което се бе захванал. Започна я, което отново е нещо.  Много е мъчно да продължиш живота на Божидар. Няма да има различен като него скоро.  Просто фотографирам за музея. Той имаше доста огромни триумфи ", призна племенникът на историка. 

" Божидар беше доста необятно скроен и обичаше да оказва помощ на всички. Беше в действителност добър човек. Няма нещо, което да не помни от него.  Последно с него си говорихме за кучета и един подслон, където да ги закараме. Последната година и половина той имаше много недоволства от сърце. Донякъде спазваше възбраните на лекарите, само че не можеше всичко. Не познавам човек с толкоз мощен дух, като неговия.

Племенникът му си спомня, че Божидар е умрял в деня, в който дъщеря му имала рожден ден. " Разбрах, че е седнал на една скамейка и почнал да диша тежко. 10 минути преди този момент се чул с щерка си и се разбирали да ядат торта. След като му прилошало за 15 минути ми звъннаха 3 пъти. През единия ми споделиха, че към момента май диша. Последното позвъняване беше съдбовно, споделиха ми, че е пристигнала колата за спешна помощ и той е умрял ", разкри  Тодор. 

" Аз разпръснах прахта му. Изпълнихме желанието му ", призна той и добави, че се надява историята да напише единствено хубави неща за Божидар Димитров.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР