Замяната на хартиета бюлетина с машинно гласуване е основно благодарение

...
Замяната на хартиета бюлетина с машинно гласуване е основно благодарение
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Ако ИТН бяха в парламента нямаше да допусне връщане на хартиената бюлетина

Замяната на хартиета бюлетина с машинно гласоподаване е главно с помощта на Има Такъв Народ и по тази причина в този момент съм извънредно отчаян от позицията на Народно събрание!

Ако беше в Народното събрание, Има Такъв Народ нямаше да допусне връщане на бюлетината. Това съобщи депутатът от 45-о, 46-о, 47-о Народно събрание – проф. Андрей Чорбанов, по Българска национална телевизия.

Той уточни още, че Има Такъв Народ е била салдото в предходните три парламенти. „ Сега няма баланс, а извънредно опълчване. Има Такъв Народ осигуряваше болшинството. Разбра се, че без нас няма по какъв начин да има болшинство “.

Според него, когато Има Такъв Народ е била в Народно събрание е имало диалогизъм и представителите на партията във всички сфери са били хората, започвали диалозите по значимите и настоящите тематики за обществото. „ Сега има замяна на дневния ред, от това, което е в полза на обществото. Обществото беше леко заблудено, гласувайки на изборите, тъй като предизборните послания се разграничават доста от това, което се случва в Народно събрание през днешния ден! Темите сега са изместени. Най-важното сега са приходите и прекъсването на инфлацията! “

Андрей Чорбанов изрази мнение, че концепцията за колаборация или диалогизъм изобщо липсва при сегашните партии в Народното събрание. „ В момента виждаме много хора, които са опиянени от обстоятелството, че участват в Народно събрание и сякаш главното нещо, което осмисля наличието им там е самото то! Егото на доста ръководители и водачи сякаш е прекомерно мощно, с цел да има обща работа “. Той даде образец, по какъв начин три дни партиите не можаха да изберат ръководител на Народно събрание, освен това с ясната мисъл, че въпреки и определен – няма той да води Народното събрание, а заместниците му. „ Но тук беше значимо егото им. Всеки споделя – да поддържат нас, а ние няма да подкрепим тях. Това се чуваше и в този момент “.

„ Властта не трябва да бъде непременно и точно това е повода Има Такъв Народ да не бъде във властта сега! “, бе безапелационен Професор Чорбанов.

Той уточни още, че когато е образува четворната коалиция, в началото е имало ясни цели какво би трябвало да се направи, само че незабавно със започване на работата, са почнали и битките вътре в обединението. „ Има Такъв Народ внезапно стана неуместна, тъй като не се вписваше във всички неправилни неща, които се случваха и които ние разкривахме и коментирахме “.

Професорът имунолог акцентира, че по време на обединението, по стичане на събитията на Има Такъв Народ са се паднаха едни от най-тежките министерства. „ Кой би могъл да допусна, че енергийната рецесия ще бъде определяща за политиката на държавното управление!? Проблемно се оказа и Министерството на външните работи, поради връзките с РСМ. Ние гласувахме срещу компромиса за повдигане на ветото за договаряния за участие, който се направи от Народното събрание! И в следствие се оказахме прави, имайки поради какво виждаме през днешния ден от страна на РСМ и отношението й към България! Видяхме освиркванията, парадирането със „ личния “ им език. Всички неща, от които се опасявахме, се оказаха факт! “

Андрей Чорбанов посочи като безумно и неджентълменско и отношението на Политическа партия към външната ни министърка Теодора Генчовска. „ Тя имаше едни диалози с посланиците, а след това Кирил Петков и неговите хора дублираха диалозите зад тила й “.

Според него, сходно отношение се е видяло и в Министерството на енергетиката и в Министерство на регионалното развитие. „ По тематиката с автомагистралите, в този момент служебното Регионалното министерство заплаща милиардите, които на Има Такъв Народ ни бяха отказани под фиктивен предлог. Фирмите просто са едни същи и няма от кое място да се появят нови! “

Чорбанов изрази мнение, че никоя от партиите в тази политическа „ игра “ не е съгласна да поддържа държавно управление или власт, в случай че не взе участие в нея. „ Всеки желае да употребява властови механизъм, с цел да има достъп до публичния запас. При тези условия и знаейки, че не може да се има вяра на обещания и предварителни сделки при тези партии, сега не виждам по какъв начин ще има коалиция! Няма по какъв начин да стане и най-вероятно ще има избори напролет “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР