Замразяването на храната е един от най-лесните начини на консервиране

...
Замразяването на храната е един от най-лесните начини на консервиране
Коментари Харесай

Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна

Замразяването на храната е един от най-лесните способи на консервиране на храни и макар че храната ще се съхранява безвредно във фризера за неопределен срок, това не значи, че ще резервира качеството си вечно - ароматът и текстурата ще бъдат доста по-добри, в случай че употребявате храната в избран интервал след заледяване.

Също по този начин, някои храни ще устоят по-дълго във фризера от други и може да изискват известна подготовка (нарязани, бланширани, еднослойно заледяване и т.н.) преди заледяване.

Замразени зеленчуци

Зеленчуците могат да останат във фризера от три месеца до една година, според от това какъв тип са. Някои зеленчуци, изключително листни зеленчуци, би трябвало да бъдат бланширани преди да бъдат замразени. Също по този начин, не всички гъби е добре да се замразяват сурови.

Период на престой в замразено положение на някои зеленчуци:

Броколи - 1 година;

Моркови - 1 година;

 Замразени зеленчуци

Карфиол - 1 година;

Царевица - 8 месеца;

Домати - от 3 до 4 месеца;

Грах - 8 месеца;

Тиквички - 8 месеца.

Замразени плодове

Плодовете съдържат вода, тъй че когато се замразят и по-късно се размразят, текстурата им ще се промени - тя ще бъде по-мека и постоянно във тип на каша. Освен това, когато плодът се затопли, част от сока ще изтече. Така че най-добре е да планирате да употребявате плодове, които преди този момент са били замразени в сготвени ястия, сосове, конфитюри и пълнежи за къс.

 Замразени Ягоди

Замразените плодове също са идеални за шейкове, сорбета и сладоледи. Ако планирате да ги употребявате по този начин, запазете малко от леда, защото това ще обезпечи по-твърда текстура.

Период на престой в замразено положение на някои плодове:

Ябълки - 4 месеца;

Кайсии - 6 месеца;

Банани - 8 месеца;

Череши - 6 месеца;

Боровинки - 1 година;

Праскови - 4 месеца.

Замразени ядки

Без значение какъв брой бързо планирате да консумирате ядките, най-добре е да ги съхранявате във фризера, без значение от типа. Ядките имат високо наличие на масло и затова могат бързо да гранясат. Ако са опаковани в пластмаса и се съхраняват в торбичка за заледяване с цип, ядките ще устоят две години във фризера.

Замразено месо

 Замразено месо

Повечето от нас се връщат от супермаркета вкъщи и незабавно поставят месото, което са купили, във фризера. Докато е опаковано добре, то би трябвало да издържи сред два месеца и една година, според от вида. За доста мазни меса, може да махнете част от непотребната лой преди замразяването, защото това може да усили риска от повреждане на месото при заледяване.

Период на престой в замразено положение на меса:

Свински пържоли - 6 месеца;

Черен дроб, бъбреци и други - 4 месеца;

Наденица - 3 месеца.

Замразено птиче месо

Дали цяла птица или птица, нарязана на части, или обезкостени гърди, да се уверите, че са добре опаковани, е ключът към безвредното заледяване. Домашните птици могат да устоят от четири месеца до една година, според от формата си.

Цяла птица - 1 година

Сурови части(със и без кости) - 9 месеца

Варени птици - 4 месеца

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР