Замисляли ли сте се дали има правила за спортуване? Когато

...
Замисляли ли сте се дали има правила за спортуване? Когато
Коментари Харесай

4 златни правила за спортуване

Замисляли ли сте се дали има правила за спортуване? Когато мислим за нашето спортно хранене… какво ще го направи „ златно? “ На път, на първо равнище или по-добър от междинното? Според нас всеки състезател, който е сериозен за представянето, би трябвало да се стреми да има първокласни привички за спортно хранене. Телата ни са се трансформирали в тези машини – справяйки се с ежедневния стрес, напрежението от дългите и тежки тренировки и напрежението при отнемане от сън. Храненето е от решаващо значение, с цел да позволите на тялото ви да се оправи със напрежението и да подхранва тялото за по-висока продуктивност.

За да разберем какво съдържат златните правила на спортното хранене, първо би трябвало да идентифицираме неговите крайни цели.

 

4 златни правила за спортуване

1.Избягвайте да упражнявате на празен корем.

 спортуване 4 златни правила за спортуване фотография: pinterest

Ако не сте яли в границите на 2 часа преди вашето спортуване, вземете банан, електролитна напитка или нещо друго, което е леко, с цел да поддържате кръвната си захар постоянна.

За по-кратки тренировки (по-малко от 45 минути) парче плод би било задоволително. Уверете се, че това е плод, който стомахът ви познава и може елементарно да смила.
За подготовка, която е 60-90 минути, помислете за прибавяне на електролитна напитка 1/3 или по средата, с цел да осигурите на тялото си непрекъснат поток от въглехидрати и да предотвратите дехидратация.
При подготовка над 90 или 120 минути, тогава ще желаете да обмислите приема на композиция от течна хидратация, като примес от питиета, дружно с някаква форма на твърда храна: бар, ориз, варени картофи и така нататък Разберете какво работи за вас във връзка с течни и цели храни и ще бъдете пред конкуренцията!

2.Не пропускайте закуската си.

 спортуване 4 златни правила за спортуване фотография: pinterest

Това наподобява дефинира тона за това по какъв начин тялото ви употребява хранителни субстанции през целия ден. Често чуваме, че хората „ не са гладни “, когато се подготвят за деня, и това е изцяло в реда на нещата. Това, което бихме предложили, е да започнете с нещо просто като яйце и парче плод или чаша мляко и блокче гранола. Опитайте се да бъдете непрекъснати в продължение на една седмица, оставете тялото ви да се приспособи към приема на хранителни субстанции заран и по-късно можете да напреднете оттова.

Кръвната захар би трябвало да се повиши и да бъде по-стабилна с композиция протеин/въглехидрати. За по-устойчива сила прибавете малко здравословни мазнини; да вземем за пример прибавете авокадо към това яйце или сложете малко бадемово масло в смути или върху изгорял самун. Ще останете сити за идващите часове и силата за тази подготовка по средата на деня ще бъде по-добра от предстоящото. Закуската е доста значима за вашето спортуване.

3.Никога не пропускайте вашето възстановително хранене.

 спортуване 4 златни правила за спортуване фотография: pinterest

Ако пропускате възстановителното хранене, вие пропускате опцията да постигнете резултати от вашата стратегия за образование. Разберете какъв протокол за възобновяване работи за вашата подготовка, приложете го в границите на скъпите 30-45 минути след тренировката и яжте в границите на още 90 минути след това… гледайте по какъв начин успеваемостта ви пораства.

Защо предлагаме на спортистите да ядат в границите на 30-45 минути след тренировката? Науката ни демонстрира, че положителният остарял „ прозорец за възобновяване “ стартира да се затваря в границите на 45-60 минути. Течното възстановително хранене наподобява по-лесно за стомаха, смила се по-бързо и може да бъде по-удобно за приложимост, в случай че не сте у дома, с цел да приготвите нещо. Скрийте протеинов шейк или малко аминокиселини в чантата си, с цел да можете да ги изпиете, когато сте подготвени. След това, когато се приберете вкъщи, вземете еднообразно разпределена храна: малко комплицирани въглехидрати, протеини, зеленчуци и малко омега мазнини. Това още веднъж ще стабилизира още веднъж кръвната захар и ще накара тялото ви да се движи напред! Това е от огромно значение при вашето спортуване.

4.Вземете богата на хранителни субстанции закуска преди лягане.

 спортуване 4 златни правила за спортуване фотография: pinterest

Под богати на хранителни субстанции имаме поради някои здравословни мазнини, ядки, горски плодове, протеини – храни, които няма да покачат кръвната захар, само че оказват помощ да не спадне през нощта.

Често ще получим въпроса „ Не би трябвало ли да хапвам след X време вечерта? “ Предполагам, че може да се каже, че има психическа изгода да се чувстваш добре от това да не преяждаш или да контролираш себе си какво влагаш в тялото си. Въпреки това, от позиция на зареждането за спорт, няма огромна физиологична изгода от гладуването преди лягане; знаем, че кръвната захар се изчерпва бързо по време на сън, с цел да поддържа процесите на тялото. Освен това, в случай че ограничим приема на хранителни субстанции, от какво ще се възвърне тялото през вечерта? Закуската преди лягане е значима за вашето спортуване.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР