Замислете си дали си струва да прекалявате със следните хранителни

...
Замислете си дали си струва да прекалявате със следните хранителни
Коментари Харесай

5 храни, които вредят на сексуалния ви живот

Замислете си дали си коства да прекалявате със следните хранителни съставки:

1. Сол

Приемането на огромно количество натрий е един от главните фактори, допринасящи за високо кръвно налягане, което съгласно скорошно изследване на Университета Тулейн в Съединени американски щати, води до еректилна дисфункция, която не се повлиява от медикаменти вид „ Виагра ”.

2. Соя

Проучване на Харвардския университет открива, че богатото на соя меню може да докара до проблеми с ерекцията и намалено либидо. Това е поради естрогенните свойства на соята, които понижават равнищата на тестостерон.

3. Консервирани храни

Лепилата в заварките на тенекиените консерви съдържат бисфенол А (BPA). Мъжете, които  са приемали огромни количества от тази съсавка били четири пъти по-предразположени към еректилна дисфункция и седем пъти по-предразположени към проблеми с еякулацията.

4. Транс мазнини

Транс-мазнините, основани посредством хидрогениране (процес, който трансформира течните масла в твърди частици), са едни от най-вредните за сърдечно-съдовото здраве макронутриенти. А то от своя страна е е важно  изискване за пълностоен полов живот.

5. Захар

Изследвания демонстрират, че равнищата на тестостерон в организма могат да спаднат до 25 % след внезапно повишаване на кръвната захар. Както беше към този момент казано, спадането на тестостерона води до намаляване и на други неща.

Източник: Business Insider

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР