Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм

...
Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм
Коментари Харесай

Пълномощният министър на Руската федерация в София: Огромна благодарност към българите

Заминавам с признателност към България и българите, с които съм работил дълги години. Това заяви пълномощният министър на Руската федерация в столицата Филип Воскресенский, който е един от експулсираните съветски дипломати.

На въпрос по какъв начин ще разяснява решението на българското държавно управление, той съобщи, че от Посолството на Русия в България към този момент е изработен формален коментар за случилото се, а точно оповестяването на 70 съветски дипломати и чиновници за личност нон грата.

" Огромна признателност към българите, които показаха огромна поддръжка към нас тези дни, и освен ", сподели още Воскресенский, предава Нова телевизия.

Руските дипломати и чиновници на съветското посолство, които страната ни разгласи за личност нон грата напущат България през днешния ден до среднощ. Те ще пътуват със своите фамилии, като ще бъдат превозени с два самолета в ранния следобяд.

Припомняме, че през предходната седмица премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че страната ни е оповестила за личност нон грата 70 души - дипломати и чиновници в посолството на Руската федерация в София и консулствата във Варна и Русе, поради активност, несъвместима с дипломатическия им статут. В резултат на това съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова насочи невиждан ултиматум до българските управляващи, с цел да анулират изгонването. Митрофанова заплаши, че ще изиска да се затвори посолството на Русия в София. Българските управляващи обаче  в действие своето оставиха решение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР