Заместникът на главния прокурор на САЩ Род Розенстайн е предлагал

...
Заместникът на главния прокурор на САЩ Род Розенстайн е предлагал
Коментари Харесай

Заместник-главен прокурор на САЩ искал да обяви Тръмп за недееспособен

Заместникът на основния прокурор на Съединени американски щати Род Розенстайн е предложил диалозите на президента Доналд Тръмп да бъдат записани на диктофон, с цел да бъде потвърдена неговата неправоспособност, заяви The New York Times.
По информация на изданието Розенстайн желал да покаже " хаоса, поглъщащ администрацията " , с цел да в профил Тръмп от служба.
Според 25-та корекция в конституцията на Съединени американски щати пълномощията по ръководството на страната се предават на вице президента, в случай че президентът не е в положение да реализира активността и отговорностите си.
Розенстейн възнамерявал да направи записите напролет на 2017 година, само че не съумял.
Самият Розенстайн назова оповестена информация неточна и в действителност погрешна.
Розенстайн дава отговор за следствието на хипотетичната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година Публикацията на вестник New York Times се базира на анонимни източници, съгласно които заместител - основният прокурор предложил президентът да бъде записван предходната година след уволнението на шефа на ФБР Джеймс Коми.
Според източник на Военновъздушни сили репликата за скрито записване на президента била смешка.
Първоначално президентът не реагира на новината. Но по-късно на многохиляден протест в щата Мисури не скри за спора си с Министерството на правораздаването:
" Във Вашингтон имаме същинско тресавище. Само вижте разкритията в нашите Министерство на правораздаването и ФБР. Там има страхотни хора. Това са - имам вяра - към 95 % - само че има и някои доста неприятни хора там. "
Преди дни президентът разкритикува и основният прокурор Джеф Сешънс и в прав текст изрази разочарованието си от него. Все повече се твърди, че по този начин се приготвя почвата за уволнението му.
Политическата обстановка в Съединените щати се нажежава от ден на ден с наближаването на междинните избори за Конгрес през ноември, на които по традицията партията на настоящия президент претърпява проваляне, напомня Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР