Заместник-ръководителят на китайския Национален изследователски център за респираторни заболявания проф.

...
Заместник-ръководителят на китайския Национален изследователски център за респираторни заболявания проф.
Коментари Харесай

Китайски учен: Не очаквайте магически хапчета срещу COVID-19

Заместник-ръководителят на китайския Национален проучвателен център за респираторни болести проф. Цао Бин прикани да не се разчита на универсално средство против новия ковид, а да се употребяват върхови тактики за лекуване на инфектираните, заяви телевизионният канал Си Ен Ен, представен от Българска телеграфна агенция.

Г-н Бин е началник на програмата за тествания на препарати против Ковид-19. Той взе участие в онлайн семинар в Националния университет на Сингапур.

" Много сме чували за сполучливо лекуване на пациенти с потреблението на един или различен препарат, само че за жалост, нито при започване на пандемията, нито в този момент, ние не разполагаме с " вълшебни таблетки " за побеждаване на Ковид-19 ", съобщи професорът.

Той се е намирал в китайския град Ухан незабавно след експлоадирането на епидемията в помощ на локалните лекари.

" Дори по време на пика пандемията, когато цареше боязън и беззащитност, ние бяхме длъжни да се основаваме на клинични проучвания, а не на догатки ", съобщи проф. Цао Бин.

Ученият посочи, че вместо да се разчита на " вълшебни хапчета ", най-добре е да се изработят върхови тактики за лекуването на съвсем всеки обособен случай. По неговите думи подлагането на доста пациенти на еднакъв лековит протокол в редица случаи води до нежелателни и разнородни странични резултати. Сред тях той уточни увреждане на бъбреците, на сърдечносъдовата система и други

Проф. Цао Бин беше един от първите експерти в света, който още при започване на пандемията предложи да се употребяват антиретровирусни препарати, употребявани за лекуване на инфектирани с ХИВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР