Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш
Коментари Харесай

Медведев: Западът да си мери приказките, икономическите войни често стават реални

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и някогашен президент и министър председател Дмитрий Медведев насочи ново строго предизвестие за глобите против страната му, наложени поради войната в Украйна, оповестява " Асошиейтед прес ".

Думите му бяха в отговор на коментар на френския финансов министър Бруно льо Мер, че Европейският съюз ще разгърне тотална икономическа и финансова война против Русия.

" Днес някакъв френски министър сподели, че те са оповестили икономическа война на Русия ", написа в Туитър Медведев, който беше президент през 2008-2012 година, когато Владимир Путин трябваше заеме премиерския пост поради ограничавания на мандата.

" Мерете си приказките, господа! И не забравяйте, че в човешката история икономическите войни много постоянно са се превръщали в действителни ", предизвести Медведев.

След началото на войната в Украйна Европейски Съюз забрани интервенциите, свързани с ръководството на запасите и активите на Руската централна банка. Бяха подхванати ограничения и против няколко огромни финансови институции, в това число Сбербанк и ВТБ.

От своя страна Германия спря процеса на узаконяване на газопровода " Северен поток 2 ".

Европейският съюз затвори въздушното си пространство за всички съветски самолети и забрани на своите компании да доставят самолети или елементи, употребявани в тях, на Русия.

Москва обаче разгласи, че авансово е подготвила проект за деяние при положение на нова вълна от наказания. Властите увериха, че ще окажат нужната поддръжка на предприятията, наранени от рестриктивните мерки, с цел да обезпечат гладкото действие на стопанската система.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР