Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия обвини външните министри

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия обвини външните министри
Коментари Харесай

Медведев: Западът намеква за бъдещ ядрен конфликт с Русия

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия упрекна външните министри на страните от Г-7 в неистина и машинация поради апелите им към Русия да удостовери, че е срещу нуклеарна война, оповестява ТАСС.

" Какви лъжливи копелета! Самите те хвърлиха атомни бомби, само че не демонстрират скрупули на съвестта. Те постоянно приказват лъжи, лъжат личните си хора, както и външни лица, а по-късно настояват, че нашата страна е тази, която популяризира " подправена информация " за Украйна. Сега изискват Русия да им даде някакви гаранции във връзка с нуклеарните оръжия, но в реалност загатват за предстоящ нуклеарен спор сред страната ни и НАТО ", написа Медведев в " Телеграм ".

Той означи, че срещата на външните министри на Г-7 се организира в Япония. " Там стотици хиляди хора починаха от атомни бомби. Това е страна, чиито лидери на процедура плюят върху гробовете на своите съграждани, починали от ръцете на американците. Какъв срам! ", възмути се той.

По-рано министрите на външните работи на Г-7 в взаимно изказване призоваха Москва да потвърди - " на думи и на дело ", - че не може да има спечелили в нуклеарна война и затова такава в никакъв случай не би трябвало да се води.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи в коридорите на форума, че " Хирошима дружно с Нагасаки са най-яркото увещание за невижданото опустошаване и голямото човешко страдалчество, преживени от народа на Япония вследствие на атомните бомбардировки през 1945 година ". Той обаче пропусна да посочи, че точно Съединени американски щати са направили атомните бомбардировки на Япония, написа ТАСС.

САЩ извършиха атомните бомбардировки над японските градове Хирошима и Нагасаки в края на Втората международна война с цел да ускорят капитулацията на Япония. Бомбардировките на Съединени американски щати досега са единствените образци за потребление на нуклеарни оръжия по време на война в човешката история.

Първата американска атомна бомба аргументи незабавната гибел на сред 70 000 и 100 000 души в Хирошима на 6 август 1945 година, а огромна част от оживелите починаха по-късно от лъчева болест и други последици. Според най-новите оценки бомбардировката в Хирошима в последна сметка е причинила над 308 000 жертви.

Нагасаки беше изумен от американска атомна бомба два дни по-късно - на 8 август 1945 година Загинаха към 70 000 души и градът беше премахнат от лицето на Земята. Броят на жертвите на втората офанзива надвиши 175 000, показва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР