Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо

...
Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо
Коментари Харесай

Решетников: В България управляват русофоби

Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развиване на съветското историческо обучение " Двуглав Орел ", генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване от запаса Леонид Решетников, разяснява задържането в България на водача на Националното придвижване " Русофили " Николай Малинов в изявление пред съветският ефирен канал “Царьград “.

Българското национално придвижване „ Русофили “ не е политическа партия, то се занимава с запазване на историческата памет на българския народ. Споменът за ролята на Русия и съветския народ за освобождението на българите от османското робство, за възраждането на българската държавност, за общите ни културни, езикови и религиозни корени, съобщи Решетников, представен от организация " Фокус ".

„ Русофили “ се занимават с опазването, реставрацията и основаването на нови исторически монументи, отдадени на най-важните събития от нашата обща история. И най-после, с разпространяването в България на съветския език, съветската просвета, издаването на съветски книги, освен това, основно сами, не за сметка на държавните средства на Русия или България, а посредством доброволни дарения, уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР