Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще бъде гост на

...
Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще бъде гост на
Коментари Харесай

Заместник-председателят на НС Росица Кирова е гост за празника на град Ловеч

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще бъде посетител на общината във връзка 11 май - Ден на Ловеч и Ден на Светите братя Кирил и Методий, настойници на града. Тя ще се включи в тържеството пред новия Катедрален храм " Св. св. Кирил и Методий ” в центъра на града, което е в 11 часа.
 
Росица Кирова е родена на 1 януари 1970 година във Видин. Професионалното ѝ развиване е обвързвано с ръководство в частния бизнес. Била е ръководител на Съвета на шефовете на " Дунавски драгажен флот Видин " АД. Росица Кирова е била четири мандата общински консултант на Видин, избирана от гражданските квоти на листите на Национална движение „Симеон Втори" и ГЕРБ, а и като представител на гражданска коалиция.
 
На 14 ноември 2021 година Росица Кирова реализира за листата на коалиция ГЕРБ-СДС един от най-високите резултати за страната в изборите за депутати. За трети следващ път е определена за депутат от област Видин.
 
Като заместник-председател на Народното събрание през ноември 2021 година учредява стипендии за надарени възпитаници " Изследователи на знанието ".
 
В предварителните парламентарни избори на 02.04. 2023 година  Росица Кирова още веднъж е лидер на листата и коалиция ГЕРБ-СДС във Видин. На 21.04.2023 г. тя  зае поста на заместник-председател на Народното събрание, откакто за следващ път й бе гласувано доверие. Преди това тя заемаше този пост в 46-то и 47-то Народно заседание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР