Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин

...
Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин
Коментари Харесай

Нинова за попадането на Вигенин в списъка на „Миротворец“: Държавата да провери какъв е този сайт

Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин също попадна в листата на украинската организация „ Миротворец “ с хора, набелязани за очистване. По този мотив водачът на социалистите Корнелия Нинова прикани държавните институции да вземат ограничения и да защитят българските жители.

„ Абсолютно неприемливо е да съществуват такива уеб сайтове. Очакваме безапелационна и ясна реакция от българското държавно управление. Агресията, езика на омразата, разделянето в българското общество водят само до това. Институциите да ревизират какъв е този уебсайт, тъй че страната е на ход да отбрани българските жители “, разяснява Нинова пред медиите в Народното събрание.

Припомняме, че в листата попадат още имената на журналистките Велиана Христова, Велислава Дърева и Диляна Гайтанджиева, политологът проф. Иво Христов и анализаторът доцент Валентин Вацев.

По отношение на проектобюджета Корнелия Нинова съобщи, че той би трябвало да претърпи корекции сред първо и второ четене, за да се покачат приходите на хората.

Ако не бъдат признати законите по Плана за възобновяване и резистентност, не се знае дали вторият транш през октомври въобще ще пристигна. И на второ място, от ръководещата коалиция да си разрешат разправията с парите от Българския енергиен холдинг и държавните сдружения. Ако тези два приходоизточника не се осъществят, ще е доста мъчно да се върже този бюджет. Затова и чакаме прекрояване на бюджета сред първо и второ четене, добави Нинова.

 

" Хубав диалог със профсъюз " Подкрепа ". Има съвпадения с техните претенции и нашите оферти. Част от нещата, които чакат да свършим, към този момент са направени ", уточни Нинова във връзка със срещата сред управлението на КНСБ и народните представители от Българска социалистическа партия.

 

„ Имаме съвпадане в настояванията на КТ „ Подкрепа “ с нашите оферти. Бяха задоволени да схванат, че част от нещата, които желаят, ние към този момент сме ги внесли. Това са главно оферти за увеличение на приходите в държавните структури, където тези приходи не са били обновени от известно време “, бяха точните думи на Корнелия Нинова след срещата с управлението на КТ „ Подкрепа “.

Тя добави, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ е внесла спомагателни оферти, свързани с безвъзмездни медикаменти за деца, нарастване на майчинството през втората година и вдовишките надбавки, само че ще се касае до приходите и нарастване на заплатите, има цялостно единогласие със синдикатите. „ Внесли сме част от техните оферти, другите също ще ги припознаем “, акцентира Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че е допустимо е да се намерят средства за тези нараствания, като уточни финансовите разноски и предлагането на социалистите за 4% недостиг.

„ Но споделихме терзания по отношение на два приходоизточника, за които би трябвало да се обясни какво ще стане. Единият са парите по Плана за възобновяване и резистентност, които се чакат да влязат през октомври. Ако не бъдат признати законите, дали този втори транш въобще ще пристигна, тъй като той е очакван в бюджета? И второто е да си решат разправията с парите от БЕХ и 100% дял от държавните сдружения. Асен Василев е планувал 100% дял, само че май не среща поддръжка от ГЕРБ-СДС и няма да имат болшинство за това решение, а там са към 1,5 милиарда лева планувани доходи, против които стоят разноски. Ако тези два приходоизточника не се осъществят, ще бъде доста мъчно да се върже този бюджет “, обърна внимание Корнелия Нинова.

 

На въпрос какво мисли за опасността с ликвидиране към министъра на защитата Тодор Тагарев тя съобщи: " В 21 век това е неприемливо. Агресията, езикът на омразата, опълчването и разделянето в българското общество, водят до това ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР