Заместник-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов се замеси в

...
Заместник-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов се замеси в
Коментари Харесай

Репортерски лапсус доведе до скандал между Тошко Йорданов и Нова тв

Заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов се замеси в скандал с Нова телевизия, откакто упрекна репортера на медията Благой Цицелково в разпространяване на подправени вести. В предаването си по телевизия 7/8 той съобщи, че " в случай че бяхме в Крумова България, за тази неистина щяха да липсват елементи от тялото на това момче с микрофона ". Последваха реакции от Нова и Асоциацията на европейските публицисти.

 Тошко Йорданов: Няма да си сътрудничим в ръководството с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия Виж още

Причината за гнева на Тошко Йорданов стана директно включване в обедните вести на Нова телевизия през вчерашния ден, по време на което репортерът сподели: " От " ИТН " обявиха, че са подготвени да одобряват поддръжка от безусловно всеки, в това число Движение за права и свободи и ГЕРБ ". По-късно Цицилков изясни, че е направил неволна неточност, обърквайки имената на партията на Слави Трифонов " ИТН " и " Изправи се! Мутри, вън ".

Часове по-късно в предаването си " Студио Хъ " по телевизия 7/8 Тошко Йорданов разяснява случилото се: " Една от националните малките екрани изрече мазна неистина в ефир - приказвам за Нова телевизия. Техният публицист си разреши да излъже в обедната емисия без капка позор... Ако бяхме в Крумова България за тази неистина щяха да липсват елементи от тялото на това момче с микрофона. Подобни неистини съм привикнал да чета по жълто-кафявите уеб сайтове, само че по национална телевизия с рекламация за обективност да се слъже по този начин жалко в ефир, не съм очаквал. Колеги, напряко съм отвратен от това, което направихте ", споделя той при започване на предаването си.

Коментарът му провокира контрареакция от страна на управлението на Нова телевизия. Те излязоха с изказване, че грешката на репортера е неволна и че " в излъченото видео, директно след директната връзка, информацията е изцяло правилна ". " Намираме за притеснителна връзката сред една неволна репортерска неточност и Крумовите закони, направена от водещ, определен за депутат. Подобни аналогии са смущаващи ", се споделя в позицията на медията.

С изказване излязоха и от Асоциацията на европейските публицисти в България. " Асоциацията на европейските публицисти е възмутена от думите на заместник-председателя на " ИТН " и новоизбран народен представител Тошко Йорданов, който направи неприемлив коментар по адрес на журналиста Благой Цицелков от Нова телевизия "... АЕЖ напомня на господин Йорданов, че на него в четвъртък му следва да се закълне като народен представител и да съблюдава Конституцията и законите на Република България. Очакваме от него и от всички негови сътрудници в Народното събрание да се управляват от полезностите на 21 век, а не на Средновековието ", се споделя още в позицията на Асоциацията на европейските публицисти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР