Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията

...
Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията
Коментари Харесай

Цветанов замина за Вашингтон за тридневна конференция

Заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов е в американската столица Вашингтон, където ще взе участие в Конференцията по политики на Американско-израелския комитет по публични въпроси. Цветанов е поканен от Морт Фридман - ръководител на комитета и Хауърд Кор - основен изпълнителен шеф.

Конференцията ще продължи три дни и събира участници от целия свят и редица водещи политици, специалисти, дипломати и представители на неправителствения бранш и бизнес средите.

"Като представител на правоохранителната общественост с дълготраен опит, в това число в изпълнителната власт, ще взема присъединяване като представител и в Международния конгрес по сигурност, който се организира в границите на конференцията. Целта на форума е продан на положителни практики и спор по развиването на настоящите въпроси и провокации в бранш сигурност ", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

По време на престоя му са планувани и редица двустранни срещи.

Очакванията са след връщането си Цветанов да вземе присъединяване в съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще разисква сагата с първокласния апартамент, който той е закупил в елитната постройка "Летера ".

Премиерът и водач на партията Бойко Борисов съобщи в петък, че в случай че депутати от ГЕРБ са облагодетелствали компанията "Артекс " с приемане на закон, всеки ще си понесе следствията.

"Уверявам ви, че доста деликатно ще проследя тези покупко-продажби. Винаги в ГЕРБ сме взимали правилните решения. Това, че другите са маскари, нас не ни оправдава. Въпросът е честен, а освен дали покупко-продажбите са законни или не. Всичко това е доста добре планувано и Цветанов би трябвало да си направи изводите от кое място пристигна тази офанзива и по това време. Не са дребни деца. Мъчно ми е, че направиха толкоз положителни неща, а този скандал в този момент ни удря ", разяснява Борисов в четвъртък в Брюксел. Той акцентира, че предстоят тежки диалози и решения.

Прокуратурата и КПКОНПИ започнаха инспекция на договорката за новия апартамент на Цветан Цветанов, която ще завърши до два месеца.

В последната си медийна изява Цветанов още веднъж съобщи, че няма нищо нелегално към неговите парцели. Плащанията са направени по банков път, всичко било транспарантно, договорката е обществена, предходна е и през Агенцията по вписванията. Той запита дали откакто се потвърди, че всичко е законно, ще получи опрощение.

"Съвсем целеустремено два месеца преди изборите се прави компроматна офанзива против мен. Пределно ясно е, че всичко това ще се употребява по време на акцията. Учуден съм, че във флагман на компроматната война против мен се трансформира точно президентът Радев ", разяснява още Цветанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР