Заместник-председателят на Европейския парламент Ева Каили е сред задържаните в

...
Заместник-председателят на Европейския парламент Ева Каили е сред задържаните в
Коментари Харесай

Заместник-председателят на Европарламента Ева Кайли е сред задържаните по разследване за корупция

Заместник-председателят на Европейския парламент Ева Каили е измежду арестуваните в Брюксел хипотетични участници в интернационална скица за корупция и пране на пари. Каили е евродепутат от Гърция от Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Екологичен потенциал има 14 заместник-председатели.
 
В петък беше обявено, че измежду отведените за разпит са и някогашният евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите  Пиер-Антонио Панцери, както и негов някогашен помощник, в този момент помощник на Прогресивния алианс и брачен партньор на Ева Каили. 
 
Отведен за разпит е и генералният секретар на Международната синдикална конфедерация Лука Визентини. Запечатан е офисът на една от асистентките на белгийската евродепутатка от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Мария Арена, както и на асистентите на сътрудника ѝ Марк Тарабела.
 
При претърсването на над 10 адреса са открити 600 000 евро в брой, конфискувани са компютри и мобилни устройства. Разследването е обвързвано с съмнения, че Катар е подкупил участници в незаконната група, с цел да прокарват ползи в интерес на Доха.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР