Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас отрече днес да е

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас отрече днес да е
Коментари Харесай

Зам.-председател на ЕК отрече да е получавал скъпи подаръци от Катар


Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас отхвърли през днешния ден да е получавал скъпи дарове от Катар. На конференция в Страсбург след седмичното съвещание на еврокомисарите той съобщи, че би желал да отговори на всички зародили въпроси изцяло намерено, съобщи Българска телеграфна агенция.

Схинас заяви, че при визитата си в Катар за откриването на Световното състезание по футбол получил от домакините футболна топка и кутия шоколадови бонбони, която оставил на водача в колата, с която пътувал. Той получил и сувенир на ниска стойност.

Схинас означи, че работи в европейските институции от 32 години, както и че обществените му изявления постоянно са напълно съобразени с политиката на Европейска комисия. Присъствах на откриването на футболното състезание като представител на Европейска комисия, това е първото спортно събитие от сходен мащаб след пандемията, Европа не можеше да отсъства, изясни той. Схинас добави, че постовете му в Туитър, които регистрират прогрес от страна на Катар във връзка с трудовите права, са напълно съобразени с оценките на интернационалните наблюдаващи на място, с които се е срещнал незабавно след идването си в Доха.

Схинас изрази задоволеност от подхванатите ограничения по случая, в който белгийското правораздаване упрекна в корупция в интерес на Катар някогашния зам.-председател на Европейския парламент Ева Кайли. Той заяви, че Европейска комисия предлага задълбочена инспекция на организациите, които получават европейско финансиране. 

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че се е срещала с министри от Катар и Кувейт в последната година около въпроса за отпадането на визите за Европейски Съюз за жители на тези страни. Тя означи, че Кувейт и Катар са помагали на Европейски Съюз при пандемията, за евакуацията на европейски жители от Афганистан през лятото на 2021 година, че ползват европейските решения против Русия, свързани с войната в Украйна, само че остава да свършат още работа във връзка с човешките права.

Заради абсурда с Кайли Екологичен потенциал реши тази седмица да не гласоподава за отпадането на визите за Кувейт и Катар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР