Заместник-председателят на ДПС Халил Летифов зададе поредния въпрос към министъра

...
Заместник-председателят на ДПС Халил Летифов зададе поредния въпрос към министъра
Коментари Харесай

Халил Летифов към Бойко Рашков: Стига с мантрата купен вот!

Заместник-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов зададе следващия въпрос към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за оказан тормоз и полицейски натиск по време на предизборната акция през месец юли и ноември 2021 година, по време на парламентарния надзор.

Кметът на село Търничене в община Палев Баня Ахмед Ходжа е привикан да подписва протоколи по време на предизборните акции предходната година. Какви са данните и обвиняванията към него, като се има поради, че този човек е за следващ мандат кмет на това село, само че той не помни в тези 32 години народна власт други сходни събития, съобщи Летифов и напомни на министъра, че това е следващият човек, който пита връщаме ли се във времената на полицейски тормоз и напън.

Всеки един от тези 20 000 случаи, които изнасяме, е обособена орис, поругано достолепие и чест. Освен това доста огромна част от тези хора помнят тези отречени, мракобесни времена, за които ние сме се борили да бъдат изменени, забравени и в никакъв случай повече позволени, съобщи още националният представител от Движение за права и свободи.

Той е безапелационен, че политическото управление на Министерството на вътрешните работи, което би трябвало да е пазителят на Закона, върховенството на правото и човешките права,
за следващ път се оправдава като употребява мантрата – битката с купения избор.

Безспорно тази битка би трябвало да се води несъмнено и тези, които са нарушили – би трябвало да си понесат наказването. Но тези, които не са нарушили, в действителност към този момент са с нарушени права, съобщи Летифов.

Той напомни на министъра, че от 20 хиляди случаи, които Движение за права и свободи разкрива, едвам няколко десетки изобщо са стигнали до съответните органи с някакви данни, за които органите би трябвало да се произнесат дали са закононарушения. Останалото е прикриване зад мантрата с битката с купения избор, с цел да се нарушат правата на една част от българските жители, добави Летифов.

Той упрекна министъра, че си разрешава политически изявления и внушения, и за следващ път се пробва да лепи етикети на една политическа партия.

Опитва се да замесва всички чиновници на Министерството на вътрешните работи, само че ние знаем, че в това ведомство има доста почтени чиновници. От тях сме чували, че те се срамят за натиска, който и те усещат, добави Летифов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР