Заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин, членът на Изпълнителното бюро на

...
Заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин, членът на Изпълнителното бюро на
Коментари Харесай

БСП се срещна с мисията на ОССЕ в България

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов и членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Георги Свиленски се срещнаха с задачата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в България, ръководена от Нина Суомалайнен. Срещата се организира по покана на организация.

Представителите на левицата срещнаха интернационалната делегация с хода на акцията за предварителните парламентарни избори на 2 октомври. Обсъдени бяха напълно машинното гласоподаване, ролята на служебния кабинет в организацията на изборния развой и намесата му в предизборната акция, гласуването отвън България. 

Социалистите показаха страдание, че Народното събрание не е приел да се гласоподава смесено, с хартиени бюлетини и с машини, и споделиха, че напълно машинното гласоподаване тормози част от гласоподавателите, главно възрастни хора, и може да е причина те да не излязат да упражнят правото си на избор.

Представителите на ОССЕ насочиха въпроси, свързани с опцията да се сформира устойчиво държавно управление след изборите. Кристиан Вигенин акцентира, че това доста ще зависи от изборния резултат и от изборната интензивност, като означи, че един мощно фрагментиран парламент би затруднил този развой.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР