Заместник-посланикът на Русия в ООН определи като лудост американски разузнавателни

...
Заместник-посланикът на Русия в ООН определи като лудост американски разузнавателни
Коментари Харесай

Какви са сценариите за война в Украйна

Заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации дефинира като " полуда " американски разследващи оценки за подготовка на нахлуване. По данни на Вашингтон Русия е струпала по границата 70 на 100 от частите, нужни за пълномащабна инвазия.

Според Съединените щати вероятно навлизане ще докара до 50 хиляди цивилни жертви, а Киев ще падне в границите на 72 часа. Американската страна предвижда и нова мигрантска рецесия в Европа с до 5 милиона бежанци от Украйна.

Русия може да работи по доста способи, в това число като анексира Донбас, реализира хакерски атаки и предприеме пълномащабно навлизане, съобщи американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан.

" Намираме се в прозорец, което значи, че не можем просто да предположим, че предстоят няколко седмици отмора. Готови сме и в случай че президентът Путин продължи по пътя на дипломацията ", съобщи Джейк Съливан, консултант по националната сигурност към Белия дом.

Хиляди демонстрираха против евентуалната съветска опасност в Харков - вторият по величина украински град, ситуиран на 42 километра от съветската граница.

" Хората излязоха на улиците с цел да покажат, че Харков е украински град и няма да го предадем ", показа Нина Квитко, жителка на Харков.

Оптимални условия за съветска военна намеса в Украйна ще има сред средата на февруари и края на март, когато земята и реките са замръзнали и бронетанковите съединения могат да се движат по-лесно, проучва американското разузнаване.

Вашингтон няма информация, че съветският водач Путин е взел решение за инвазия, само че сателитни изображения демонстрират скупчването на до 130 хиляди души край границата с Украйна. Конгресмени и европейски сътрудници са били осведомени, че Русия към този момент има край Украйна 83 батальона с бройка 750 души всеки.

В развой на прекачване са още 14 батальона. Преди две седмици техният брой е бил 60, твърди американското разузнаване.

Украйна може да загуби сред 5 хиляди и 25 хиляди военни, съветските бойни загуби се правят оценка на сред 3 хиляди и 10 хиляди. Прогнозират се и до 50 хиляди украински цивилни жертви. По данни на Фокс Нюз редица европейски страни разискват опциите за настаняване на бежанци от Украйна.

" Лудостта и заплашването не престават. Какво би станало в случай че ние кажем, че Съединените щати могат да завладяват Лондон за една седмица и да причинят 300 хиляди жертви, написа в Туитър съветският заместник-посланик в Организация на обединените нации Дмитрий Полянский. Русия отлича да възнамерява навлизане в Украйна и твърди, че желае да подсигурява единствено личната си сигурност.

Междувременно в Полша не престават да идват американски подкрепления на източния фланг на НАТО. В страната се чакат общо 1 700 военни от форт Браг, Северна Каролина.

" Националният ни принос тук, в Полша, демонстрира нашата взаимност с всичките ни съдружници в Европа. Очевидно в този интервал на неустановеност сме наясно, че дружно сме по-силни ", сподели още ген. Кристофър Донахю.

Заради украинската рецесия Пентагонът трансферира в Полша и Румъния в допълнение близо 3 хиляди военни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР