Заместник-омбудсманът Диана Ковачева положи клетва в парламента като временно изпълняващ

...
Заместник-омбудсманът Диана Ковачева положи клетва в парламента като временно изпълняващ
Коментари Харесай

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман

Заместник-омбудсманът Диана Ковачева постави клетва в Народното събрание като краткотрайно изпълняващ длъжността на народен публичен бранител, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Ковачева поема поста откакто Мая Манолова подава оставката си, с цел да се включи в предизборната конкуренция за кмет на столицата. Кандидатурата на Манолова към този момент бе издигната от предприемчив комитет.
Диана Ковачева е заместник-омбудсман от началото на 2016 година и по закон след предварително прекратените пълномощия на омбудсмана поема поста до избора на нов народен публичен бранител.
„ Положих клетвата със съзнанието за огромната отговорност, която поемам и за значимото значение за правозащитната функционалност на омбудсмана. Ангажирам се с това, моята съществена грижа да бъдат правата и свободите на жителите, както и отговорностите ми против нарушаванията и непозволено посягане върху техните права. Дневният ред на институцията на омбудсмана, както и до момента, ще се дефинира от хората и техните проблеми “, увери Ковачева от парламентарната естрада.
Коя е Диана Ковачева?
Заема поста на правосъден министър в интервала 2011-2013 година и дълготраен изпълнителен шеф на националното посланичество на Transparency International в България. Работи като теоретичен помощник в Института за правни науки към Българска академия на науките и е учител в Юридическия факултет на УНСС.
Завършила е право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”. Магистър по право на Европейския съюз и правосъдна система, Университет Нанси II, Франция. Доцент – лекар по интернационално право и интернационалните връзки. Автор на редица публикации и монографии в областта на интернационалното право.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР