Заместник-окръжният прокурор на Окръжна прокуратура-Разград Емил Енчев и още 7

...
Заместник-окръжният прокурор на Окръжна прокуратура-Разград Емил Енчев и още 7
Коментари Харесай

Български прокурори участваха в международно обучение за предотвратяване на измами, разследване и защита финансовите интереси на ЕС

Заместник-окръжният прокурор на Окръжна прокуратура-Разград Емил Енчев и още 7 магистрати участваха в семинар на тематика „ Установяване и попречване на измами.

Способи за следствие и отбрана финансовите ползи на Европейски Съюз “, проведен от Академията по европейско право (ERA) и Националният институт на правораздаването (НИП), който се организира в интервала от 17 до 18 октомври 2022г. в Центъра за правосъдни проучвания – гр. Лисабон, Република Португалия.

Албена Стоилова – прокурор от ОП-Перник, зам.-административните ръководители Антоанета Маркова и  Райна Петрова, прокурорите Мариана Калудова и Надя Митева от РП-Бургас, от РП-Варна прокурорите Кристияна Боева и Стамен Стаматов, бяха останалите участници в образованието.

Основните акценти на семинара бяха – пълномощията на OLAF в битката с измамите и отбрана финансовите ползи на Европейски Съюз и пълномощията на Европейската прокуратура за следствието им. Дискусията имаше за цел да покаже от практическа позиция по какъв начин тясното съдействие, обменът на информация и взаимните следствия  могат да подсигуряват по-ефективна битка против всички типове измами, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз.

Магистратите разискаха и дейностите, които се подхващат по отношение на битката с измамите, засягащи финансовите ползи на Съюза, по наказателноправен ред (PIF Директива от 2017г.).

В рамките на образованието са разисквани и настоящи проблеми, свързани с онлайн финансови закононарушения и измами, осъществени с електронни средства на заплащане.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР