Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев проведе среща с ръководството на

...
Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев проведе среща с ръководството на
Коментари Харесай

Стефан Бурджев проведе среща с ръководството на Областната служба по земеделие в Хасково

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев организира среща с управлението на Областната работа по земеделие в Хасково.

По време на срещата бяха разисквани настоящи въпроси от дневния ред на звеното.

По-късно той организира работна среща с представители на едно от осъвременените млекопреработвателни предприятия в Хасково. Мандрата е с потенциал над 120 тона дневно и преработва главно българска суровина.

По време на срещата бяха разисквани най-наболелите проблеми и провокации пред производителите, свързани с обезпечаването на продоволствената сигурност, на фона на невиждано увеличените разноски за горива и електрическа енергия. Тема на диалозите беше също и връзката сред производители, преработватели и комерсиалните вериги.

По време на визитата си в Хасковска област аграрният заместник-министър посети животновъден обект за крави млечно направление, под селекционен надзор, както и лозови насаждения и вино и оранжериен производител в село Иваново, община Харманли. С тях той разиска въпроси, свързани с нуждата от актуализиране на финансирането по плановете от Програмата за развиване на селските региони, високите цени на фуражите и изкупните цени на суровините.

Министерството на земеделието създава благоприятни условия за в допълнение подкрепяне, които да се осъществят след актуализацията на бюджета, както и благоприятни условия, които дава новият Стратегически проект в посока развиване на дребните и междинни производители, което да ги направи конкурентоспособни, акцентира Бурждев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР