Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев обсъди с представители на Националното

...
Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев обсъди с представители на Националното
Коментари Харесай

Министерството на земеделието: Ще има гарантиран ресурс за всяка община

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев разиска с представители на Националното съдружие на общините (НСОРБ) в Република България настоящи тематики в региона на земеделието, като главен фокус на срещата бе новият програмен интервал на Програмата за развиване на селските региони.

От страна на сдружението присъединяване взеха Донка Михайлова, заместник-председател на УС, Силвия Георгиева, изпълнителен шеф и други представители на управителния съвет на сдружението, както и членове на организацията.

„ Има решение интегрираният териториален метод да бъде сменен в идващия програмен интервал с обезпечени бюджети за всяка община “, осведоми зам.-министър Бурджев и разясни, че по този метод ще има обезпечен запас за всяка община и средствата ще могат да бъдат изразходвани съгласно потребностите на общините и по целенасоченост.

„ Целта ни е да няма привилегировани обитаеми места и да се откри баланс “, добави още заместник-министърът. По думите му желанието е да има запас за решение на проблемите в цялата страна, съгласно техните специфики. Бюджетите ще се дефинират по отношение на създадена методика, в които има 4 съществени критерия, като водещ е популацията.

Представителите на сдружението показаха поддръжката си за предлагането, като показаха, че ще то ще бъде разисквано с членовете на организацията. „ Надавам се да имаме градивен разговор, в който да визиите вашите оферти и визии и които ще подкрепят нашите дейности отсега нататък. “, изрази вяра заместник-министър Бурджев и благодари за срещата, на която бяха разисквани настоящите и идни рамкови въпроси, които засягат и Министерството на земеделието и сдружението.

Тема на диалозите бе и приключването на сегашния програмен интервал на Програмата за развиване на селските региони, както и подготовката на изискванията за кандидатстване по подмярка 7.2. В хода на полемиката стана ясно, че тези тематики ще продължат да се разясняват на оперативно равнище, като следва да бъде извършена и среща с представителите на Държавен фонд „ Земеделие “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР