Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова взе участие в откриването

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова взе участие в откриването
Коментари Харесай

Участие на зам.-министър Петрова в Третия българо-корейски форум под надслов „Сътрудничество с поглед към бъдещето“

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова взе присъединяване в откриването на Третия българо-корейски конгрес под надпис „ Сътрудничество с взор към бъдещето “.

Форумът сe провежда от Института за икономическа политика в съдействие с Посолството на Република Корея в България и Корейската фондация за интернационален продан.

В приветствието си заместник-министър Петрова посочи значимата роля на трансформиралия се в традиция конгрес като скъпа платформа за неофициален продан сред представители на държавните институции, университетските среди, бизнеса и гражданското общество на България и Република Корея. Изрази убеденост, че посредством шерване на отзиви и оферти, експертиза и положителни практики, участниците имат опцията да формулират хрумвания и рекомендации за политики в предпочитани сфери, обрисувайки нови евентуални области на съдействие, съобразено с променената геополитическа обстановка. Заместник-министърът акцентира предпочитания темперамент на връзките с Република Корея и големия капацитет за тяхното разширение, изключително в области като търговията, възобновимите енергийни източници, технологиите, образованието, туризмът и земеделието. Потвърди желанието на българската страна за възобновяване на дейния политическия разговор на високо ниво, за привличане на корейски вложения, а също и технологии и туристи. По нейните думи, огромни благоприятни условия за взаимоотношение има и в границите на стратегическото партньорство ЕС-Р Корея, а също и в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Тя благодари за поддръжката на Р Корея в процеса на присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

В откриването на Форума с изявления участваха също и посланика на Република Корея в София господин Ли Хо-шик, посланика на България в Сеул господин Петко Драганов и шефът на Институтът за икономическа политика господин Ясен Георгиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР